Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

"Δώρο" Μ.Ομπάμα στον Γ.Παπανδρέου: Υπέγραψε την κατάργηση της βίζας για τις ΗΠΑ!

Kαταργήθηκε η βίζα που χρειάζονταν οι Έλληνες για να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες! Αυτό ήταν το «δώρο» - ιδιαίτερα σημαντικό σημειολογικά – που επιφύλασσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στην σημερινή του συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Ε.Ε. στην οποία ίσχυε ακόμα η υποχρέωση απόκτησης βίζας έστω και για μία απλή επίσκεψη στις ΗΠΑ. Η κατάργησή της ανακοινώθηκε πριν λίγο από την αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ και ήταν προσωπική απόφαση του Μ.Ομπάμα. Ο Γ.Παπανδρέου χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα" την κίνηση αυτή των ΗΠΑ.
«Ενημέρωσα τον πρόεδρο Ομπάμα για την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα μας και την αποφασιστικότητα που δείξαμε παίρνοντας δύσκολα μέτρα» τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος υπογράμμισε ότι με τις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση όχι μόνο στην οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς όπως είναι η Παιδεία, η υγεία και η δημόσια διοίκησης, εισέρχεται η χώρα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης και καθίσταται ανταγωνιστική και ελκυστική.
Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε επίσης ότι εκτός της οικονομίας συζήτησε με τον κ. Ομπάμα την πρωτοβουλία της Ελλάδας για ένταξη όλων των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2014, εξέλιξη που χαρακτήρισε σταθεροποιητική για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή και την επίλυση συγκεκριμένων διμερών προβλημάτων. Σε ότι αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τους επόμενους μήνες, όπως και για την βούληση της ελληνικής πλευράς να αναζωογονήσει τη διαδικασία ομαλοποίησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της επίλυσης διαφορών, όπως είναι η περίπτωση της υφαλοκρηπίδας.


Πηγή : http://www.defencenet.gr/ και http://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: