Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

O Γ. Λε Μπον και οι ιστορικές ανατροπές

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα


Ο γνωστός ψυχολόγος και εθνολόγος, του οποίου οι θεωρίες του για την κοινωνική ψυχολογία και το ρόλο των μαζών στην Ιστορία τον κατέστησαν διάσημο, γράφει: «Οι γνήσιες ιστορικές ανατροπές δεν είναι αυτές που μας εκπλήσσουν με το μεγαλείο του και τη σφοδρότητά τους. Οι μόνες σημαντικές μεταβολές, αυτές από τις οποίες απορρέει η ανανέωση των πολιτισμών, επισυμβαίνουν στις γνώμες, τις ιδέες και τις πεποιθήσεις» (βλ. το προσφάτως εκδοθέν έργο του από την εφημ. «Το Βήμα», με τίτλο: «Ψυχολογία των Μαζών», σελ. 25).
Ερωτάται: Οι σημερινές αποχαυνωμένες, γονατισμένες και φαύλες μάζες των Ελλήνων Χριστιανών για τι είδους ανατροπές και αλλαγές είναι ικανές;
Περιμένουν ακόμη τους πολιτικούς τους αρχηγούς – Μεσσίες ή το «ο Θεός να βάλει το χέρι του;» Ούτε οι Μεσσίες ούτε ο Θεός θα μας σώσουν.
Το είπε πριν από πολλά χρόνια και ο μεγάλος Κ. Βάρναλης καυτηριάζοντας την κοινωνική απραξία: «Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα περιμένουν ίσως κάποιο θάμα».
Γονατισμένες κομματικές πλειοψηφίες! Τα θάματα τελείωσαν. Εγκαταλείψτε τον Τιτανικό που κυβερνούν οι μεγάλοι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας. Ανανέωση σε όλα. Ρήξη με όλους. Πάψτε να συνεργείτε άλλο στην αυτοκτονία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: