Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Ο ανταποκριτής μας στην Γενεύη Νίκος Καλογερόπουλος μεταδίδει:

Οι Έλληνες της Διασποράς ατενίζουν την Ελλάδα χωρίς μικροπολιτικές και ιδεολογικές προκαταλήψεις. Με νηφάλια σκέψη βλέπουν τα αίτια που μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Αν δεν ανατρέξουμε, μου λέγουν, στα αίτια θα εξακολουθούμε να γιατρεύουμε μια βαριά νόσο με ασπιρίνες. Τα αίτια συνοψίζονται στο πολιτικό σύστημα έτσι όπως νοείται η εφαρμογή του από τον πολιτικό κόσμο της Ελλάδος.
Το σύστημα, ερανισμένο από το εξωτερικό, βασίζεται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ενός συμπαγούς κόμματος για σχηματισμό κυβερνήσεως μετά από καθολική ψηφοφορία. Θεωρείται άκρως δημοκρατικό, όπως και είναι, αλλά η εφαρμογή του έχει τελείως παρεξηγηθεί από τους πρωταγωνιστές του και τελικώς κάνει περισσότερο από εμφανή τα ελαττώματα των πλεονεκτημάτων του. Εναλλαγή κομμάτων στην διακυβέρνηση συνεπάγεται αγώνα όπου υπερισχύει όποιος εξαπατά τον λαό με τον καλύτερο τρόπο.
Ο λαός κατεβάζει μια κυβέρνηση που απεδείχθη ανίκανη για να φέρει μιαν άλλη που υπόσχεται παραδείσους διότι, όπως τον βεβαιώνει, «υπάρχουν χρήματα» και η οποία, όταν καταλάβει την εξουσία ανακαλύπτει ότι όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά και ότι αυτά που υπήρχαν ήταν δανεικά και ο λαός πρέπει να εξοφλήσει. Σε τελευταίαν ανάλυση το κοινοβουλευτικό σύστημα, όπως νοείται στην Ελλάδα, είναι απλώς μια συνεχής αλλαγή ανικάνων κυβερνήσεων.
Πράγμα που σημαίνει ότι κύρια αιτία της καταστροφής είναι το μειονέκτημα ενός πλεονεκτήματος δηλαδή η εναλλαγή προσωποπαγών κομμάτων. Ποιά είναι η θεραπεία; Ασφαλώς, όπως η ΕΕ απέτυχε διότι αγνόησε το παράδειγμα της Ελβετίας, έτσι και το κοινοβουλευτικό σύστημα αποτυγχάνει διότι κια πάλι αγνοεί το δοκιμασμένο παράδειγμα της Ελβετίας. Το οποίον είναι κυβέρνησις εθνικής ενότητος κατά σταθερό κανόνα με συνταγματική επιβολή. Εκεί οι Υπουργοί θα ξέρουν, όπως στην Αρχαία Ελλάδα, ότι αν αποτύχουν στον στόχο που τους ανετέθη θα περιμένουν τιμωρία και οριστική εξαφάνιση από το πολιτικό προσκήνιο.
Εφ’όσον η Ελλάς δεν προσαρμόζεται, θα κυβερνάται συνεχώς με την απάτη των ψευδών των ανικάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: