Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Συνωστισμός αρπαχτικών στις βουλευτικές υποψηφιότητες»

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου μου, το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «ΗΛΙΑΙΑ», του τεύχους Σεπτεμβρίου 2009.
Ήταν η προεκλογική περίοδος κατά την οποία χιλιάδες και χιλιάδες «σωτήρες» της Ελλάδας, συνωθούνταν στα πολιτικά κόμματα για να πάρουν το πολυπόθητο χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή.
Το κείμενο εκείνο άρχιζε έτσι: «...Ατάλαντοι και άσχετοι. ΑΠΕΙΡΟΙ και πολιτικά ανάπηροι βάλθηκαν να μας «σώσουν» και να «σώσουν» και την ψόφια Ελλάδα, η οποία από καιρό αναδύει τη δυσοσμία της πτωμαΐνης. Όπως τα σκυλιά μαζεύονται γύρω από τα ψοφίμια για να πάρουν το «κάτι τις τους» και να κορέσουν την πείνα τους, έτσι και αυτός ο «νέος» κόσμος των υποψηφίων «σωτήρων» της Ελλάδας σπεύδει στο από καιρό σάπιο πολιτικό σύστημα μήπως προλάβουν να αρπάξουν κι αυτοί ό,τι απόμενε στα άδεια πλέον ταμεία της καταχρεωμένης ψωροκώσταινας».
Συνεχίζοντας τότε έγραφα: «Η σημερινή ψωροκώσταινα δανείζεται υποθηκεύοντας τις επερχόμενες γενεές των βαρυομοίρηδων Ελλήνων».
«Αφελείς» επισημάνσεις και εναγώνιες εκκλήσεις για λίγη υπευθυνότητα και για λίγο, ελάχιστο, πατριωτισμό, τον οποίο οι γυρολόγοι του σάπιου πολιτικού συστήματος μετέτρεψαν σε προσοδοφόρο επάγγελμα.
Ταγοί, υποταγοί, κόμματα, «ενημερωτές» της κοινής γνώμης και η πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία του διεφθαρμένου λαού συνέχισε να χορεύει το «χορό των κολασμένων» γύρω από το πτώμα της Ελλάδας, όπως ήδη από το Δεκέμβριο του 1992, κατήγγειλε και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (βλ. το σχετικό μου κείμενο στα «Πολιτικά Θέματα» της 11/12/1992 όπου το κείμενό μου: «Ανοιχτή Πρόσκληση στον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Χριστόδουλο»).
Τώρα, οι μεν αρπάξαντες ξαναπαριστάνουν τον «προστάτη» του πενόμενου «λαού», αυτός δε σκούζει και πλαντάζει χωρίς αποτέλεσμα.
Τώρα, και πολύ σωστά, πληρώνει τις πολιτικές επιλογές όλων αυτών των χρόνων της πολιτικής χυδαιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: