Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

υπουργείο Εξωφρενικών

— Στερούνται σοβαρότητας οι χειρισμοί του Ανώτατου Υπηρεσιακού όσον αφορά τις τοποθετήσεις που αποφασίζει και αναφερόμαστε φυσικά στο είπα-ξείπα για σημαντικά πόστα. Αποχαιρετιστήρια δεξίωση παρέθετε ο κ. Σωτηρόπουλος και στη διάρκειά της έπρεπε να ανακοινώσει στους προσκεκλημένους ότι τελικά δεν φεύγει, με απόφαση του πρωθυπουργού.

— Η σύζυγός του μάλιστα, που υπηρετεί στις Βρυξέλλες, πρέπει τώρα να μετακομίσει εκ νέου στην πρεσβευτική κατοικία και να ακυρώσει το συμβόλαιο της μικρότερης κατοικίας που είχε μισθώσει για τη δική της διαμονή.

— Όλα αυτά δεν είναι τίποτα, βεβαίως, μπροστά σε ό,τι παθαίνει ο κ. Γεωργακέλος, καθώς η οικοσκευή του έχει ήδη φύγει από το Πεκίνο και ταξιδεύει κάπου μεταξύ Αμβέρσας και Βρυξελλών. Τώρα, αφού την ανακαλύψει, θα πρέπει να την κρατήσει κάπου εκεί, μέχρι να αποφασίσει η τύχη του στο επόμενο Υπηρεσιακό. Φαντασθείτε να μην ήταν και από τους στενούς φίλους του Μαξίμου.

— Το χειρότερο όμως είναι το μήνυμα που εκπέμπεται, καθώς δίνεται η εντύπωση ότι οι αποφάσεις όχι απλώς δεν λαμβάνονται από το Ανώτατο Υπηρεσιακό, αλλά ούτε καν από τον υπουργό Εξωτερικών. Και δυστυχώς φαίνεται ότι ορισμένοι δεν ξεφεύγουν από την αντίληψη ότι και το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από μια ΔΕΚΟ.


• Ο Γ. Αϋφαντής θα πρέπει να αποδείξει τώρα ότι είναι προετοιμασμένος για τον ανορθόδοξο πόλεμο που δέχεται, από τη στιγμή μάλιστα που ανέλαβε και διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Ο πόλεμος δεν προέρχεται μόνο από πρώην συναδέλφους του, με πολλούς από τους οποίους έχει ανοικτά μέτωπα, αλλά και από τους νέους «συντρόφους» του, που έχουν μάθει τόσα χρόνια να επιβιώνουν «καθαρίζοντας» όποιον κατορθώσει να βρεθεί κοντά στον αρχηγό και μπορεί να έχει απευθείας επαφή μαζί του.

— Τώρα, όμως, το πώς έφτασε να κατηγορείται ο κ. Αϋφαντής ως «κολλητός του Γιωργάκη» και «εκλεκτός» του Ανδρέα, είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Ήταν μάλιστα τόσο κολλητός του «Γιωργάκη» που βρέθηκε να είναι ο μοναδικός και ο πρώτος διπλωμάτης που δημόσια άσκησε κριτική σε βασική επιλογή του υπουργού του, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και με αφορμή αυτήν τη δήλωση, η οποία έγινε με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, οδηγήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ…

— Παρακολουθήσαμε εδώ και μερικές εβδομάδες να εξελίσσεται η αντιπαράθεση μεταξύ της ΕΛΜΕ Ροδόπης και της κ. Α. Φραγκουδάκη, που μαζί με την κ. Θ. Δραγώνα τρέχουν εδώ και αρκετά χρόνια το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων. Ένα πρόγραμμα στο οποίο έχουν επενδυθεί πολλά, πάρα πολλά χρήματα και τα αποτελέσματά του είναι αμφίβολα. Γιατί μπορεί να παρέχεται ενισχυτική εκπαίδευση στα μουσουλμανόπαιδα, αλλά συγχρόνως το πρόγραμμα αυτό, λειτουργώντας ως ενδιάμεσο της μειονοτικής εκπαίδευσης και της δημόσιας εκπαίδευσης, τελικά συμβάλλει στη διατήρηση της απομόνωσης των παιδιών της μειονότητας και στην ακύρωση της δημόσιας εκπαίδευσης.

— Το εκπαιδευτικό είναι από τα πιο κρίσιμα θέματα της μειονότητας και πιθανόν η ερώτηση την οποία κατέθεσε για το θέμα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ να βοηθήσει ώστε να δοθούν απαντήσεις.

— Σε καμιά περίπτωση, πάντως, η λύση δεν είναι η διατήρηση θεσμών που διαχωρίζουν τα μουσουλμανόπαιδα. Κι αν για τη μειονοτική εκπαίδευση η χώρα δεσμεύεται από παλιές συμφωνίες (με βασικό, το απαράδεκτο Μορφωτικό Πρωτόκολλο που υπέγραψε η χούντα), ας μην εφευρίσκει τρόπους όπως το ΠΕΜ για να τη συντηρεί. Ο σωστός δρόμος είναι η λειτουργία πολλών, πιο σύγχρονων και πιο ελκυστικών, δημόσιων σχολείων, που με τη διδασκαλία και της μητρικής γλώσσας θα μπορέσουν να φέρουν πιο κοντά τα παιδιά της μειονότητας με την ελληνική κοινωνία. Αλλιώς, ας πληρώνουμε πολυδάπανα προγράμματα για να συμπληρώνουν τη «δουλειά» που κάνουν οι τουρκικές αρχές μέσα από τη μειονοτική εκπαίδευση…

— Όσοι νομίζατε ότι ο αλβανικός εθνικισμός είναι ο μόνος ο οποίος εκμεταλλεύεται την επέτειο των 100 χρόνων από τους Βαλκανικούς Πολέμους για να αναβιώσει αλυτρωτικά αιτήματα, κάνετε λάθος.
Ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις περί Μεγάλης Αλβανίας στα Τίρανα, πρόεκυψαν τώρα και οι φίλοι του κ. Γκρούεφσκι της Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς της οργάνωσης που αποτελεί έναν από τους πιο ακραίους εκφραστές του «μακεδονισμού».

— Όπως ανακοινώθηκε στα Σκόπια, από τις 25 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου 2013 θα πραγματοποιηθεί «επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η Μακεδονία 100 χρόνια μετά τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου»». Η ατζέντα του συνεδρίου θα είναι σαφής: ο διαμελισμός της «Μακεδονίας» μεταξύ Βουλγαρίας, Ελλάδας και Σερβίας και οι συνέπειες των Πολέμων στη «μακεδονική ταυτότητα», υπό το πρίσμα και της σημερινής κατάστασης, με την ανακήρυξη ανεξάρτητου «μακεδονικού» κράτους.

— Το συνέδριο συμπίπτει με τις εκδηλώσεις που οργανώνουν κάθε χρόνο οι οργανώσεις των λεγόμενων «Αιγαιατών», που εξελίσσονται σε ανθελληνικές εθνικιστικές εκδηλώσεις για την «έξοδο των Μακεδόνων» από την Ελλάδα!

— Το Συνέδριο που οργανώνει η UMD φιλοδοξεί να συγκεντρώσει απόδημους από όλον τον κόσμο και να οργανώσει επισκέψεις μάλιστα στις «μακεδονικές κοινότητες στις Πρέσπες στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και στην «Αιγαιατική Μακεδονία»».
Ας έχουμε τον νου μας, μια και πολλοί που θα επιχειρήσουν να στήσουν τέτοιες προβοκάτσιες θα έρθουν με διαβατήρια ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας, προσπαθώντας έτσι να εκθέσουν τη χώρα μας.
• Υπάρχει όμως ένα ακόμη πρόβλημα με σοβαρή εθνική διάσταση, το όποιο, επειδή δεν γίνεται πρωτοσέλιδο, θάβεται κάτω από το χαλί. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν διακριτικά ότι θα χρηματοδοτήσουν εργασίες συντήρησης στον Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ και ότι θα κτίσουν σχολεία και ιατρικό κέντρο στην περιοχή. Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα, με πολιτικό πλέον δίαυλο, για την επέκταση της επιρροής του Πατριαρχείου Μόσχας στους Αγίους Τόπους. Μια επιδίωξη αιώνων, που αρχίζει να υλοποιείται τώρα λόγω και της ελληνικής απουσίας…


— Με αφορμή το εισαγγελικό πόρισμα για τον «Κύκλο της Πάτμου», όλοι θυμήθηκαν την αμαρτωλή ιστορία των ΜΚΟ, ένα θέμα το οποίο το «ΠΑΡΟΝ» προβάλλει εδώ και χρόνια, επιμένοντας στην πλήρη κάθαρση του χώρου αυτού από τα λαμόγια με τους υψηλούς προστάτες.
Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στον ευαίσθητο χώρο του ΥΠΕΞ γίνεται με τις ΜΚΟ, τις απόρρητες δαπάνες και τις δαπάνες μεταφοράς οικοσκευής από και προς το εξωτερικό.

• Το σκάνδαλο θα είναι διαρκείας όσο δεν υιοθετείται ένας μηχανισμός ασφαλείας και διαφάνειας στη βάση της εμπειρίας και τεχνογνωσίας από άλλα υπουργεία Εξωτερικών, πολύ πιο δραστήρια και πολύπλοκα. Τεχνογνωσία που αρνείται πεισματικά να υιοθετήσει το ελληνικό ΥΠΕΞ, αφήνοντας έτσι τα ταμεία ανοικτά σε κάθε ελαφροχέρη των ΜΚΟ, των μεταφορικών εταιρειών και των κάθε φορά ευνοούμενων των απόρρητων δαπανών. 

www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: