Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΕΠΕΣΕ Η ΛΙΒΥΗ Έκαψαν τη σκηνή του Καντάφι και κατέστρεψαν ό,τι τον θυμίζει - Αγνοείται ακόμη η τύχη του Λίβυου ηγέτη

Οι λίβυοι εξεγερμένοι "κατέλαβαν" το κτιριακό συγκρότημα Μπαμπ αλ Αζιζίγια, όπου βρίσκεται η κατοικία του Μουάμαρ Καντάφι στην Τρίπολη, κυβερνητικές εγκαταστάσεις και ένα στρατόπεδο, μετά από πολύωρες μάχες, είπε ένας στρατιωτικός τους εκπρόσωπος.
Εκατοντάδες εξεγερμένοι μαχητές είχαν εξαπολύσει επίθεση στο κτιριακό συγκρότημα όπου βρίσκεται η κατοικία του λίβυου ηγέτη τρεις ημέρες μετά την είσοδό τους στην πρωτεύουσα της χώρας.Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera, μαχητές εισέβαλαν και στην κατοικία του Καντάφι.Η αντίσταση που προέβαλαν δυνάμεις πιστές στον Καντάφι σταμάτησε, σύμφωνα με πηγές των εξεγερμένων. Μαχητές τους πυροβολούσαν πριν από λίγο στον αέρα πανηγυρίζοντας.
Πανηγυρισμοί και στη Βεγγάζη, όπου βρίσκεται η έδρα του Μεταβατικού Συμβουλίου. Δε θα συνεχίσει όμως να βρίσκεται εκεί για πολύ, αφού οι ηγέτες των εξεγερμένων ετοιμάζονται να "μετακομίσουν" στην Τρίπολη.
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Επαναστατικού Συμβουλίου στο Λονδίνο, Μωχάμεντ Νακούα, δήλωσε ότι δε θα υπάρξει κενό εξουσίας στη Λιβύη. Σύντομα η έδρα των επαναστατών θα μεταφερθεί από τη Βεγγάζη στην Τρίπολη, όπου θα εγκαθιδρυθεί μεταβατική κυβέρνηση. Τόνισε ότι θα σηκώσουν κάθε πέτρα που υπάρχει για να βρουν τον Μοάμαρ Καντάφι. Σημείωσε ότι οι επαναστάτες ελέγχουν το 95% της πρωτεύουσας της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: