Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ «Μια διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία»,

«Η δημιουργία ενός ομόσπονδου κράτους, μια διζωνική - δικοινοτική ομοσπονδία», είναι για το ΚΚΕ απαραίτητη για την επίλυση του Κυπριακού. «Καμία άλλη θέση δεν μπορεί να ωφελήσει ούτε τους ελληνοκύπριους ούτε τους τουρκοκύπριους, ούτε τους λαούς στην περιοχή», δήλωσε η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με την υπουργό εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή.
Η Αλ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι «με την πολιτική που εμείς προβάλλουμε στην Ελλάδα για το Αιγαίο, και για τη γενικότερη περιοχή στηρίζουμε τον κυπριακό αγώνα, την κυπριακή προσπάθεια καθώς μια πτυχή του ζητήματος, πέρα από τη στάση της ηγεσίας της Τουρκίας, σχετίζεται με τις γενικότερες αντιθέσεις και εξελίξεις στην περιοχή».
Επίσης διαβεβαίωσε ότι το ΚΚΕ θα είναι «πάντα στο πλευρό και των ελληνοκύπριων και των τουρκοκύπριων, στη μία και μόνο λύση που χρειάζεται. Ομοσπονδία με μια ενιαία διεθνή προσωπικότητα και με μια προσπάθεια βεβαίως προσέγγισης ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων. Άλλωστε στον ίδιο τόπο ζουν και τα συμφέροντά τους είναι απολύτως ενιαία».



Πηγή : http://www.amt1online.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: