Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Να γιατί η Ε.Ε. χρειάζεται την Τουρκία… μήνυμα στην Αθήνα

Σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει επικοινωνιακά τη χώρα του, αν και με τρόπο που θυμίζει επιχειρηματολογία εφημερίδας «ταμπλόιντ», ο υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης, Εγκεμέν Μπαγίς, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται την Τουρκία, διότι οι Τούρκοι του Λονδίνου προστάτευσαν τη βρετανική πρωτεύουσα κατά τις ταραχές των τελευταίων ημερών.
Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι ο «επιτήδειος ουδέτερος» είχε προστατεύσει την Ευρώπη και κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Δεν παρέλειψε να αναφέρει, εν είδη αυταπάτης, ότι η Τουρκία αποτελεί σύμβολο σταθερότητας και ειρήνης χάρη στον πανίσχυρο στρατό της και τον πληθυσμό της, που είναι ο νεώτερος και δυναμικότερος στην Ευρώπης. Έκλεισε τα σχόλιά του λέγοντας ότι η Τουρκία αποτελεί πηγή έμπνευσης στις χώρες που αντιμετωπίζουν διάφορες εξεγέρσεις στα ανατολικά και οικονομική αναστάτωση στα δυτικά…
Αντίστοιχες αυταπάτες θα μπορούσαμε να πούμε ότι έτρεφε κι ο Αδόλφος Χίτλερ, έχοντας εισβάλει σε διάφορες χώρες, με έναν πανίσχυρο και «ειρηνικό» στρατό γνωστό για τα εγκλήματά του. Όσο για το ότι η Τουρκία είναι πηγή έμπνευσης για τις χώρες που αντιμετωπίζουν εξεγέρσεις, έχει δίκιο. Γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο εξεγέρθηκαν οι Κούρδοι και γιατί ο πανίσχυρος τουρκικός στρατός μετράει νεκρούς σχεδόν καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: