Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Οι «καθώς πρέπει οικογένειες»! και τα οικογενειακά συμβούλια της φτώχειας.

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Όταν κάποτε κάποτε και πολύ αργά οι κλέφτες πιάνονται στα πράσα με τις καταθέσεις, τους κρυφούς λογαριασμούς, τα οικόπεδα, τις πολυκατοικίες και πάει λέγοντας, οι γυναίκες τους με το θράσος χιλίων φαλαινών δηλώνουν: «Δεν εγνώριζα τις δραστηριότητες του συζύγου μου» - «Δεν ανακατέβομαι στις δουλειές του».
Όταν ερωτώνται: «Πώς γίνατε κάτοχος της πολυκατοικίας» - απαντούν: «Δεν γνωρίζω τι κάνει ο σύζυγός μου», «δεν συζητούμε τέτοια θέματα»!
Αλίμονο αν οι «καθώς πρέπει» οικογένειες των «σοβαρών» πολιτικών συζητούν στο σπίτι τους για τη βροχή ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών που περνούν στην κατοχή τους.
Οι «σοβαρές» οικογένειες ασχολούνται με πολύ πιο σοβαρά θέματα: «Πως θα σώσουν το λαό και την πατρίδα και πως θ’ ανεβάσουν το βιοτικό και πολιτιστικό του επίπεδο!!! Απάτη στον κύβο.
Αντίθετα, οι φτωχοοικογένειες, που δεν έχουν τόσο... υψηλά καθήκοντα, συνεδριάζουν σε καθημερινά οικογενειακά συμβούλια και επιχειρηματολογούν αν: Θα πληρώσουν πρώτα το λογαριασμό της ΔΕΗ που έληξε, ή αν θα πρέπει να ξοφλήσουν τον ΟΤΕ που λήγει ή αν πάρουν παράταση από την ΕΥΔΑΠ για το νερό που χρωστούν.
Στα οικογενειακά αυτά συμβούλια όλα τα μέλη της οικογένειας είναι συμμέτοχοι των «ασημάντων» αποφάσεων!
Αντίθετα, όπως μας λένε οι κυρίες των «σοβαρών» πολιτικών, «δεν γνωρίζω τίποτα για τις πολυκατοικίες»! Πρόκειται για ανάξια λόγου γεγονότα!
Γνωρίζουν, ενδεχομένως, ότι απευθύνονται σε Αυστραλοπιθήκους, από τους οποίους ο γράφων διαχώρισε τη θέση του ήδη από το 1992 (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 26/6/1992).
Όταν το θράσος ενώνεται με τη σήψη γίνεται επικίνδυνο κράμα για την ηθική υπόσταση της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: