Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο χαβαλές συνεχίζεται στην Ελλάδα!

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αντιγράφω από το αντιπαθές στους Έλληνες Γερμανικό περιοδικό «Focus» τον τίτλο: «Οι Έλληνες χορεύουν συρτάκι στο χείλος του ευρω-γκρεμού».
«Η Καθημερινή» της 8/5, σελ. 5, σχολιάζοντας αυτό το παράδοξο, γράφει: «Συμπυκνώνει την απορία των γερμανικών εφημερίδων για τις τάσεις αυτοχειρίας, του εκλογικού  σώματος».
Δυστυχέστατα είναι  αργά, πολύ αργά, να διορθώσει ο «κυρίαρχο» λαός τα ατομικά και συλλογικά πολιτικά εγκλήματα, τα οποία διέπραξε, για δεκαετίες, σε βάρος του ίδιου και της πατρίδας.
Χρόνια και χρόνια καυτηριάζω αυτή την  πατριδοκτόνο και κοινωνιοκτόνο συμπεριφορά της πλειοψηφίας του λαού που έσερνε πάνω «στο πτώμα της Ελλάδας το χορό των κολασμένων» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 11/12/1992 σελ. 42).
Χρόνια και χρόνια του επισήμανα ότι οδεύει στο «χορό του Ζαλόγγου» αλλά αυτός εξακολούθησε να οδεύει χαζοχαρούμενος σαν ξένοιαστος καβαλάρης μέσα στη θύελλα!
Τώρα οδηγήθηκε «στο συρτάκι, στο χείλος του ευρω-γκρεμού»! Κανένας από  τους δημοκόλακες «ηγέτες» του δεν τόλμησε να τους πει την αλήθεια του Δάντη Αλιγκέρι: «Ο όχλος συχνά ζητοκραυγάζει για το θάνατό του και το θάνατο της ζωής του».
Κανένας δημοκόλακας πολιτικάντης δεν τόλμησε να πει στις άκριτες μάζες των ψηφοφόρων τη σοφή ρήση του Κωστή Παλαμά:
«Δίχως αυτιά και δίχως μάτια κολάκων όχλοι, αλλοιά σε σας πλάνταξε στόμα που παινεύεις και πόδι που χοροπηδάς».
Κανένας δημοκόλακας πολιτικός νταβατζής δεν προσπάθησε να συντελέσει στη διάπλαση, διαμόρφωση και σφυρηλάτηση αληθινών πολιτών, που σπανίζουν στην Ελλάδα (βλ. τη σειρά των άρθρων μου στα «Πολιτικά Θέματα» από 15/5 έως 26/6/1992).
Πολιτική και κοινωνική αφασία και απραξία. Τώρα οι Έλληνες οδηγούμεθα στο «χορό του ευρω-γκρεμού».
Το επεδίωξαν οι «πολιτικοί» το υπηρέτησαν και το αποδέχθηκαν οι ίδιοι και ασμένως για δεκαετίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: