Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Μακεδονία: Η εθνομειοδοσία συνετελέσθη!

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Γύρω από το εθνικό θέμα του ονόματος διεξάγεται μυστική διπλωματία ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια, που "ανταλλάσσουν επιστολές", χωρίς ο "κυρίαρχος" λαός και η λεγόμενη Βουλή να γνωρίζουν απολύτως τίποτα. Αυτό προκύπτει από το άρθρο του διπλωματικού συντάκτου της "Καθημερινής" (5/9/2013, σελ. 11) Αθ. Ελλις, ο οποίος αναγγέλλοντας την εδώ άφιξη του μεσολαβητού του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς, γράφει και τα εξής: "Από το 2007 η Αθήνα έχει κάνει τεράστια βήματα κινούμενη στη γραμμή που εγκαινίασε το δίδυμο Καραμανλή - Μπακογιάννη, υιοθέτησε ο Γιώργος Παπανδρέου και ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση. Η Ελληνική πλευρά έκανε το συμβιβασμό και έφτασε στα μέσα του δρόμου. Είναι καιρός να ανταποκριθούν και τα Σκόπια".
Συνεχίζοντας ο άριστα ενημερωμένος δημοσιογράφος προσθέτει:
"Η Ελλάδα έχει ταχθεί υπέρ ενός γεωγραφικού προσδιορισμού όπως το "Βόρεια" ή το "Άνω", ενώ υπάρχουν και άλλες φωνές που προκρίνουν τη χρονική διάσταση, όπως το "Νέα". Αν κρίνει κανείς από την προσέγγιση του κ. Νίμιτς τα τελευταία χρόνια και τις προτάσεις που έχει καταθέσει και ο ίδιος, ο μεσολαβητής έχει καταλήξει στο γεωγραφικό προσδιορισμό: Το "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" δεν είναι μια ονομασία που επιθυμούν οι Έλληνες".
Όμως προσθέτει: "Ο γεωγραφικός προσδιορισμός, έχει λογική…. Η τελευταία πρόταση του κ. Νίμιτς (Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας), που έθετε τον γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από το πολίτευμα, ήταν ατυχής και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Αθήνα".
Τι απομένει λοιπόν; Απομένει ο γεωγραφικός προσδιορισμός, δηλαδή το "Βόρειος" Μακεδονία ή το "Άνω" Μακεδονία, την οποία δέχθηκαν και οι  ελληνικές κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας, τον οποίο όμως, άκουσον άκουσον, απορρίπτουν τα Σκόπια!
Γι' αυτό  και ο αρθρογράφος - τασσόμενος κι αυτός με αυτόν τον προσδιορισμό - καταλήγει: "Υπό το πρίσμα αυτό ελπίζεται ότι οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι θα αποφασίσουν να στηρίξουν το έργο του κ. Νίμιτς ασκώντας τη σημαντική επιρροή που διαθέτουν στον  κ. Γκρουέφσκι ώστε να επιδείξει ευελιξία. Θα έχουν σε αυτό συμμάχους όχι μόνο την Ελλάδα…".
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Σημαίνουν ότι οι εθνομειοδοτικές κυβερνήσεις των Αθηνών - σκοπίμως δεν γράφω "Ελληνικές" - αποδέχθηκαν τη σύνθετη ονομασία της σκοπιανής Μακεδονίας και εκλιπαρούν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων να τη δεχθεί με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Πρόκειται για μια προγραμματισμένη εθνική ήττα της Ελλάδας στο βωμό των προσωπικών φιλοδοξιών των κυβερνώντων, οι οποίοι εκθύμως υπηρετούν τα ξένα συμφέροντα με τις ζητωκραυγές της μεγάλης πλειοψηφίας του φαύλου λαού.
Αυτή την συμπεριφορά κυβερνώντων, βουλευτών, λαού και πολιτικού συστήματος καταγράφω στο "Ημερολόγιό" μου υπό τον τίτλο: "Τα χρονικά της Εθνικής μειοδοσίας του ονόματος τη Μακεδονίας στη δεκαπενταετία 1990-2005" (εκδ. "Γεωργιάδη, Αθήνα 2005).
Εκεί καταγράφονται, επί καθημερινής βάσεως, οι κυβερνητικοί χειρισμοί, η στάση των κομμάτων και των πολιτικών, που έσπευδαν να δώσουν, να δώσουν, να ξεβρακωθούν στα Σκόπια (γι' αυτό και δεν τόλμησαν να το πιάσουν στα χέρια, ενώ η εξωνημένη δημοσιογραφία το αγνόησε παντελώς).
Επειδή όμως αυτές τις ημέρες που ο Νίμιτς θα πιέζει για "λύση" και με τις πιέσεις των Ευρωπαίων τοκογλύφων και των ΗΠΑ, κρίνω αναγκαίο να υπενθυμίσω στον "κυρίαρχο" λαό - αν και την πλειοψηφία δεν την ενδιαφέρει- την υπογραφή της διαβόητης Συμφωνίας Ανδρέα Παπανδρέου και Σκοπίων, την οποία συνέταξαν οι ΗΠΑ.
Από το πιο πάνω έργο μου, αντιγράφω: "13 Σεπτεμβρίου 1995. Στη Νέα Υόρκη "η Ελλάδα συρόμενη κυριολεκτικά, υπέγραψε την εθνομειοδοτική Συμφωνία", η οποία χαρακτηρίστηκε ως Ενδιάμεσηκαι στην οποία αντί για Ελλάδα υπέγραψε ως "Πρώτο Μέρος". Ο… αντιαμερικανός Ανδρέας Παπανδρέου αγκάλιασε τους "φονιάδες των λαών" - τι απάτη μεγάλης ολκής - και απεμπόλησε και το όνομα της Ελλάδας και το όνομα της Μακεδονίας! (βλ. όπ.π. σελ. 204-205).
Ήταν τόσο υποτελής η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου - αυτού του μοιραίου νεκροθάφτη της Ελλάδας, ώστε ο τότε υπουργός των Εξωτερικών Κ. Παπούλιας, να τολμήσει να δηλώσει γι' αυτή τηνεθνομειοδοτική Ενδιάμεση Συμφωνία τούτο το αδιανόητο: "Η συμφωνία οδήγησε στην αποδέσμευση της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής από μια αγκύλωση που την επιβάρυνε πάρα πολύ" (βλ. "Ελευθεροτυπία", 14/9/1995, σελ. 7).
Ο γράφων, σχολιάζοντας τότε τη δήλωση αυτή χαρακτήριζε τους λαϊκιστές ως "ζογκλέρ της πολιτικής απάτης" (βλ. όπ.π. σελ. 205).
Ο "κυρίαρχος" λαός - πάντα λειτουργούν οι μειοψηφίες - πάσχοντας από το σύνδρομο της εθελοδουλείας στηρίζει και ψηφίζει και δοξάζει -κατά κανόνα- αυτούς που τον προδίδουν και σφυρηλατούν τις αλυσίδες του μέσα στα σκοτεινά υπόγεια του Ηφαίστου.
Αυτός ο ισχυρισμός μου αποδεικνύεται -πέραν όλων των άλλων- και από τον τρόπο σύνταξης και υπογραφής αυτής  της Συμφωνίας που έστρωσε το χαλί στα Σκόπια να διαβούν τη Μακεδονία μας.

Πρόκειται για έναν εθνικό εξευτελισμό, που μόνο ένας ανυπόληπτος λαός θα μπορούσε να χειροκροτήσει.
Να, πως περιγράφει ο πρωταγωνιστής και συντάκτης αυτής της Συμφωνίας, ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρ. Χόλμπρουκ,  σε σχετικό του βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε "Το Βήμα" στις 3 Μαΐου 1998.
Αντιγράφω: "Προσγειωθήκαμε στην Αθήνα αργά το πρωί της 4ης Σεπτεμβρίου (σ.σ. εννοεί του 1995). Ο Κρις Χιλ και ο ασκών καθήκοντα πρεσβευτή στην Αθήνα Τομ Μίλερ συνέταξαν ένα σχέδιο ανακοίνωσης μέσα στο αυτοκίνητο, που με μια μεγάλη αστυνομική συνοδεία μας μετέφερε στο Υπουργείο Εξωτερικών…."
Συνεχίζοντας ο Αμερικανός αξιωματούχος την αφήγησή του  λέει:
"Όταν φτάσαμε στη βίλα της Εκάλης δεν είδαμε πουθενά τον Παπανδρέου. Αντί γι' αυτόν μας δέχθηκε η κυρία Παπανδρέου με ένα εκπληκτικό, σχεδόν διαφανές, κοστούμι-πιτζάμα, που έκρυβε ελάχιστα τα κρίσιμα σημεία της εντυπωσιακής ανατομίας… Ήξερα ότι δεν θα συμμετείχε στη συνάντηση, αλλά θα είχε πολύ μεγάλη επιρροή επάνω του".
Και ο πανέμπειρος και παμπόνηρος Χόλμπρουκ χρησιμοποίησε την κυρία για να πετύχει την υπογραφή της ανθελληνικής Συμφωνίας.
Γράφει συνεχίζοντας: "Την τράβηξα κατά μέρος και της είπα ότι μετέφερα ένα μήνυμα του Γκλιγκόροφ το οποίο έδινε μια μοναδική ευκαιρία στον σύζυγό της. Της είπα ακόμη ότι ο σύζυγός της θα μπορούσε να γράψει ιστορία εκείνη την ημέρα… Προκειμένου να δώσουμε κάποιου είδους πολιτική κάλυψη στον Παπανδρέου προτείναμε να εκδοθεί μια ανακοίνωση…
Ο Παπανδρέου έμοιαζε εμφανώς κουρασμένος… δεν έμοιαζε σε θέση να αποφασίσει… Άφησε τότε τις ΗΠΑ να λειτουργήσουν ως εγγυητής για την υπόσχεση των Σκοπίων…
Θα πάμε τώρα στα Σκόπια, θα ακούσουμε τον Γκλιγκόροφ και θα σας τηλεφωνήσουμε από το γραφείο του… με φωνή τρεμάμενη ο γέρων συνομιλητής μου είπε: "Σας συμπαθώ. Θέλω να κάνω κάτι για να βοηθήσω την ειρήνη στη Βοσνία και να βοηθήσω τη χώρα σας. Θα σας εμπιστευθώ. Τηλεφωνήστε μου από τα Σκόπια…. Είπα στον Παπανδρέου ότι η Συμφωνία ήταν έτοιμη και πρότεινα να την ανακοινώσουμε ταυτόχρονα στην Ουάσιγκτον και την Αθήνα και στα Σκόπια. Συμφώνησε (ο Παπανδρέου) αλλά μου ζήτησε μόνο να κάνουν οι Αμερικανοί την ανακοίνωση και στις τρεις πρωτεύουσες…"
Συνεχίζει ο Χόλμπρουκ προεξοφλώντας την ονομασία, γράφοντας: "Ο Μακεδόνας υπουργός Εξωτερικών και εγώ δώσαμε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια. Ύστερα από αίτημα του Παπανδρέου ο Τομ Μίλερ έκανε την ανάλογη ανακοίνωση στην Αθήνα".
Η ανακοίνωση έγινε στη βίλα της Εκάλης παρισταμένου και συναινούντος του Παπανδρέου (βλ. το πιο πάνω έργο μου, σελ. 326-327).
Σχολιάζοντας τότε τα γεγονότα αυτά, τα οποία σηματοδοτούσαν την καταισχύνη της Ελλάδας, έγραφα: "Ο "γόρδιος δεσμός" του Μακεδονικού είχε… αποκοπεί".
13 Σεπτεμβρίου 1995-13 Σεπτεμβρίου 2013. Μια μαύρη επέτειος ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας, το οποίο περικλείει και αλυτρωτικές σκοπιανές διαθέσεις.
Τη Μακεδονία την πούλησε ο αστικός κόσμος, ο οποίος στα "πέτρινα χρόνια" εκτελούσε τους κομμουνιστές και με αυτό το πρόσχημα (βλ. το έργο μου: "Γιάννης Παπαγαρυφάλλου: Θύμα Διπλής Δολοφονίας", εκδ. "Ergo", Αθήνα 2000, σελ. 179-180. Πρβλ. και Ν. Μιχιώτη: "Τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου 1946-1960).
Τώρα οι στρατοδίκες γιατί αδρανούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια: