Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (ΕΙΔΗΣΕΙΣ)

Αντιπρόεδρος Σκοπίων: Το σχέδιο «Σκόπια 2014» είναι πρόκληση για Αλβανούς και Έλληνες


Σεπτέμβριος 17, 2013.
Σκόπια.
Το έργο αναμόρφωσης της πλατείας της πόλης των Σκοπίων, γνωστό ως «Σκόπια 2014» αποτελεί πρόκληση για τους Αλβανούς, αλλά περισσότερο προκλητικό  είναι για την Ελλάδα.
Αυτό δήλωσε ο Μούσα Τζαφέρι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Πρίστινας ‘Zeri’, όπως σημειώνει το πόρταλ ‘MKD’.
Στην ομιλία του ο Αλβανός πολιτικός των Σκοπίων απαντώντας σε κριτική της αντιπολίτευσης ότι το κόμμα του «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση»- DUI,  αποτελεί ένα ‘ντεκόρ’ στην κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά:
« Είναι λάθος να υποτιμούμε το αλβανικό εκλογικό σώμα, το οποίο εδώ και χρόνια ψηφίζει το DUI για να βρίσκεται στην εξουσία», είπε ο Τζαφέρι, σύμφωνα με το βουλγαρικό Φόκους.

Σκόπια: Ομάδα κατασκόπων φέρονται να συνδέονται με ελληνικές μυστικές υπηρεσίες
«Ομάδα φέρεται να συνδέεται με ελληνικές υπηρεσίες», γράφει το δημοσίευμα

Οι συναντήσεις γινόντουσαν σε θέρετρο της Χαλκιδικής

Σεπτέμβριος 17, 2013.
Ομάδα 22 ατόμων, είναι ύποπτα για κατασκοπεία και για υποτιθέμενη πώληση πληροφοριών υψηλής ασφαλείας σε ξένες υπηρεσίες.
Οι υπόνοιες στρέφονται προς τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες γιατί σύμφωνα με ένα από τους επικεφαλής της ομάδας των ‘κατασκόπων’ πραγματοποιούσε τακτικές συναντήσεις με ξένες υπηρεσίες στον ελλαδικό χώρο.
Ως σύνδεσμος αναφέρεται ένας πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών των Σκοπίων, είναι επίσης γνωστός ως αδελφός του εισαγγελέα για τη διερεύνηση μιας ποινικής υπόθεσης «Likuidimi».
Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας,  ο πρώην κατάσκοπος του νοτιοσλαβικού κράτους είχε αρκετές συναντήσεις με ξένους πράκτορες σε τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής.
Παρείχε πληροφορίες , έγγραφα και υλικά τα οποία πωλούσε και αυτά αναφέρονταν σε ονόματα δημόσιων προσώπων που συνδέονταν με κρατικές και θεσμικές εκδηλώσεις που γίνονταν στα Σκόπια.
Στη δράση της σκοπιανής αστυνομίας συνελήφθησαν 17 άτομα χθες, ενώ οι υπόλοιποι αναζητούνται και μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Ζόραν Μποζινόβσκι.
Ανεπίσημα αναφέρονται οι συλλήψεις του Μάριαν Ματζόφσκι, επικεφαλής του γραφείου  του προέδρου του Κοινοβουλίου, Τράικο Βελιανόφσκι, ο οποίος ήταν  και μέλος ενός οργανισμού για ξέπλυμα χρήματος, ο Βάνε Τσβετάνοφ, πρώην αξιωματικός των δυνάμεων ασφαλείας που συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001, ο Γκόραν Στόϊκοφ, δημοσιογράφος, ο Ζόραν Μποζινόβσκι δημοσιογράφος, ο Άσε Ντιμέφσκι, πρώην υπάλληλος της Αντικατασκοπείας και άλλα ονόματα ανθρώπων που είναι υπάλληλοι στο υπουργείο Εσωτερικών, Άμυνας και άλλους τομείς. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ομάδα λειτουργούσε ως παράλληλη μυστική υπηρεσία.

Ανεπιθύμητη στην Ελλάδα Σκοπιανή τραγουδίστριαΧαρακτηριστικό το δημοσίευμα του Sitel: Και η Σουζάνα Σπάσοφσκα για την ελληνική κυβέρνηση Peresona non grata

Σεπτέμβριος 16, 2013.
Σκόπια.
Η Σκοπιανή φολκλορική τραγουδίστρια Σουζάνα Σπάσοφσκα, αναγκάστηκε να επιστρέψει όταν έφθασε στα ελληνικά σύνορα.
Η Σπάσοφσκα είχε σκοπό να ταξιδεύσει μέσω της Ελλάδας για να μεταβεί στην Τουρκία, στις 6 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν της επετράπη η είσοδος στην ελληνική επικράτεια.
Σύμφωνα με τα σκοπιανά  δημοσιεύματα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι στο συνοριακό σημείο ελέγχου των ‘Ευζώνων’ της έδωσαν να υπογράψει ένα έγγραφο στα ελληνικά και στα σερβικά.
Η τραγουδίστρια αρνήθηκε να το υπογράψει και απειλήθηκε, όπως διατείνεται,  ότι δεν θα της επέτρεψαν  ούτε να γυρίσει πίσω στα σκοπιανά σύνορα, αφού δεν της έδιναν το διαβατήριο.
Οι Έλληνες τελωνειακοί υπάλληλοι,  την είχαν περασμένη στον υπολογιστή, ως ανεπιθύμητη στην ελληνική επικράτεια.
Όπως διαφαίνεται η άρνηση της Ελλάδας να της επιτρέψει την είσοδο οφείλεται σε μια συναυλία που έδωσε πρόσφατα σε περιοχή της Έδεσσας, αναφέρουν τα δημοσιεύματα.


www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: