Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κονδύλης και το πρόβλημα της γεννήσεως των ιδεών στη γερασμένη Ελλάδα.

Ο  πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, το οποίο πια στην Ελλάδα της πολύμορφης παρακμής αποκτά εθνικές και βιολογικές διαστάσεις, ο διανοητής Παναγιώτης Κονδύλης, έγραφε εδώ και δυο δεκαετίες:"Μόνον εκεί όπου κοχλάζει νεανικό αίμα γεννιούνται ιδέες ικανές να κινητοποιήσουν μάζες, όσο "πρωτόγονες" κι αν φαίνονται οι ιδέες αυτέ στα μάτια δημογραφικά φθινόντων γειτόνωνεκλεπτυσμένων από την ξαφνική ευζωία ή διανοουμένων που εξ επαγγέλματος παράγουν ιδεολογίες του ειρηνιστικού ευδαιμονισμού…. που συνιστάται από την μεταμφιεσμένη επιθυμία άλλοι να μας ταΐζουν και άλλοι να φυλάνε τα σύνορά μας".
Αυτά έγραφε στα 1989 ο διανοητής Κονδύλης συγκρίνοντας το χυμώδη τουρκικό εθνικισμό με τη στρέφα Ελλάδα και στο δημογραφικό και στο πεδίο των ιδεών του γεωπολιτικού δυναμικού.
Υπογραμμίζω τις επισημάνσεις του: Δημογραφική πενία - επίπλαστη δανεική ευδαιμονία και κάστα εξ επαγγέλματος διανοουμένων που παράγουν ειρηνιστικό ευδαιμονισμό, τουτέστιν λούφα και παραλλαγή! (βλ. το κλασικό του έργο: "Θεωρία Πολέμου" β΄ έκδοση 1999, από "Θεμέλιο", σελ. 388-383).
Έτσι εκφράζονται οι αληθινοί διανοούμενοι και αληθινοί πατριώτες. Το να πιπιλίζεις ολημερίς και χρονίως την ιδέα της ειρήνης δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να σκάβεις το μέλλον της Ελλάδας και να κάνεις "λαμπρή" καριέρα (βλ. το άρθρο μου: "Η ειρήνη ως εμπόρευμα" στην "Ελευθεροτυπία" της 14/2/1988).
Γι' αυτό το λόγο και το έθνος των Ελλήνων συρρικνώνεται διαρκώς και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε και εξ αιτίας των εξ επαγγέλματος ειρηνιστών "διανοουμένων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: