Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

"Ψάχνουν για πετρέλαιο" με συνοδεία πολεμικού πλοίου οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας από τη νέα κίνηση-πρόκληση των Τούρκων.
Μετά το “Πίρι Ρέις” και το “Σισμίκ” ένα ακόμη ερευνητικό σκάφος έρχεται να προστεθεί στα ερευνητικά σκάφη που προκαλούν ανησυχία με τις κινήσεις του στο Αιγαίο.
Από τις 17:20 το σκάφος “Τσεσμέ” βγήκε από τα στενά συνοδευόμενο από τουρκική κανονιοφόρο και κατευθύνθηκε ανοιχτά της Σαμοθράκης.
Το “Τσεμέ” πάντως φαίνεται να έχει “λοκάρει” συγκεκριμένη περιοχή καθώς τις τελευταίες ώρες πλέει πάντα σε περιοχή περίπου 15 μιλίων βόρεια της Σαμοθράκης κάνοντας επαναλαμβανόμενη πορεία από δυτικά, ανατολικά και ύστερα βόρεια.
Οι Τούρκοι πλέουν στα διεθνή ύδατα, ωστόσο η παρουσία τους και μόνο αποτελεί πρόκληση, ειδικά από τη στιγμή που το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται από πολεμικό.
Σκιά του τουρκικού σκάφους και της συνοδείας του έχει γίνει η κανονιοφόρος “Πολεμιστής”, ωστόσο στην περιοχή βρίσκονται και άλλα δύο πολεμικά σκάφη των Τούρκων, τα οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει κίνηση να προσεγγίσουν.
Η έξοδος τουρκικού ερευνητικού σκάφους στο Αιγαίο γίνεται λίγα 24ώρα μετά από την ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης ότι δοθούν σε ελληνικές εταιρείες άδειες για έρευνες πετρελαίου στο Αιγαίο.

Πηγή : http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: