Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Υπουργείον Απαιδείας

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Το διαβόητο υπουργείο της δια βίου παιδείας, δεν περιορίστηκε μόνο στη γενική υποβάθμιση του γνωστικού αντικειμένου στη Μέση Εκπαίδευση (βλ. σχετικό ρεπορτάζ του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» της 27 Μαΐου) αλλά επιτίθεται ενεργά και επίσημα εναντίον κάθε προσπάθειας η οποία αποβλέπει ν’ανοίξει μια χαραμάδα φωτός στα πηχτά σκοτάδια της αποδιοργα¬νωμένης παιδείας και κοινωνίας.
Πρόκειται συγκεκριμένα για την αδιανόητη λογοκρισία – έξω από κάθε δεοντολογική εκπαιδευτική διαδικασία – την οποία άσκησε κάποια υποτιθέμενη εκπαιδευτική επιτροπή κυριών του υπουργείου, που τάχθηκε εναντίον της προβολής της ενδιαφέρουσας και καινοτόμου ταινίας: «Τα παιδία δεν παίζει».
Είναι μία προβληματίζουσα ταινία για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά των μεγαλουπόλεων στην αγωνιώδη τους προσπάθεια ν’ αποκτήσουν ελάχιστο ζωτικό χώρο για το παιχνίδι τους.
Η υπόθεση, που είναι πραγματική, εκτυλίσσεται σε μία γειτονιά της Πάτρας, στην οποία όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος για παιδικό παιχνίδι αλλά ούτε για κανονική αναπνοή.
Τα παιδιά διεκδικούν, κάνουν διαβήματα και απαιτούν ένα κομμάτι γης να παίζουν!
Τι θράσος! Τι παραλογισμός! Τι ασύμβατη συμπεριφορά με την υποκριτική και παιδοκτόνο αντίληψη της εν λόγω Επιτροπής, τα επιχειρήματα των μελών της οποίας φανερώνουν όχι μόνο ασχετοσύνη παιδαγωγική αλλά και ακηδία, απόλυτη, για τα παιδιά.
Αυτή η μεσαιωνική συμπεριφορά των «παιδαγωγών» του αμαρτωλού υπουργείου είχε ως συνέπεια τη συνωμοσία της σιωπής γύρω από την ταινία, παρά το γεγονός ότι την πρόβαλε και ο Ρ/Σ «ΣΚΑΪ».
Έτσι, όταν παρακολούθησα – πριν από τρεις μήνες – την ταινία με τον ειδικό ψυχολόγο Χ. Κωνσταντόπουλο, στην αίθουσα ήμασταν πέντε άτομα! Προφανώς η εν λόγω Επιτροπή της απαιδείας συνιστά στη νεολαία να παρακολουθεί της τηλεοπτικές χυδαιότητες κάθε λογής και τις πορνοταινίες των «διασήμων» σταρ. Ξεπεσμός και ντροπές.
Ερώτημα: Οι εν λόγω «εκπαιδευτικοί» είναι ακόμη στη θέση τους; (Σχετικό ρεπορτάζ βλ. στην εφ. «Τα Νέα» 30 Μαΐου, σελ. 10, το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για τη χάραξη αυτών των γραμμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: