Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Καθελκύστηκε το πρώτο τουρκικό περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης

Καθελκύστηκε στις 9 Ιουνίου το πρώτο από τα 4 περιπολικά ανοικτής θαλάσσης για την τουρκική Ακτοφυλακή που ναυπηγούνται αυτήν την περίοδο στα ναυπηγεία RMK Marine του ομίλου Koc Group. Το πλοίο ονομάστηκε TCSG Dost SG-701 και πρόκειται να παραδοθεί στην Ακτοφυλακή το Σεπτέμβριο του 2011.
Το δεύτερο πλοίο το TCSG Güven SG-702 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης στο ίδιο ναυπηγείο. Υπενθυμίζεται ότι τα 4 αυτά πλοία θα είναι τα μεγαλύτερα πλοία του Στόλου της Ακτοφυλακής, θα μπορούν να επιχειρούν με δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ θα φιλοξενούν στο υπόστεγο τους ένα ελικόπτερο ΑΒ-412.
Τα πλοία αυτά ναυπηγούνται με στόχο η Τουρκία να αποκτήσει δυνατότητες Έρευνας και Διάσωσης ακόμα και στη μέση του Αιγαίου όχι μόνο λόγω του μεγάλου μέγεθους και εκοπίσματος του πλοίου (89 μέτρα και 1700 τόνους) αλλά κυρίως λόγω του οργανικού ελικοπτέρου ΑΒ-412 που αυτίο διαθέτει.

Πηγή : http://www.defencenet.gr/

****Σχόλιο : Οι Τούρκοι όχι μόνο αμφισβητούν το Αιγαίο, αλλά και οργανώνονται για να το διεκδικούν καλύτερα! Εμείς τι κάνουμε; Απλά δεν τους ενοχλούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: