Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Κόντρες Μεταξύ Μουσουλμάνων στα Δ. Βαλκάνια


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Ο απερχόμενος Μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας της ΒΕ Μουσταφά Τσέριτς, εξέδωσε θρησκευτικό διάταγμα για τις ενέργειες και δράσεις του Αντέμ Ζίλκιτς, ηγέτη της Ισλαμικής Κοινότητας Σερβίας, ανακοίνωσε η Ισλαμική Κοινότητα στη Σερβίας, η οποία ανήκει στην Ισλαμική Κοινότητα της ΒΕ.
Ο Ζίλκιτς, είχε δηλώσει ότι οι Μουσουλμάνοι στη Σερβία χρειάζονται τον δικό τους μουφτή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τσέριτς, ο Ζίλκιτς προσπάθησε να υπονομεύσει την Ισλαμική Κοινότητα και τον κατηγόρησε ότι σπέρνει διχόνοια μεταξύ των μουσουλμάνων και θέτει εαυτόν στις υπηρεσίες όσων δεν επιθυμούν το καλό της ισλαμικής κοινότητας.
Από την πλευρά του ο Ζίλκιτς, δήλωσε στο ΒΕΤΑ ότι το διάταγμα του Τσέριτς αποτελεί απόδειξη ότι ο ίδιος δεν έχει εγκαταλείψει το μίσος του και ότι καταχράται του Κορανίου και των ισλαμικών ιερών προτύπων.
Κρατάει καιρό αυτή η διένεξη και οι Σέρβοι εμποδίζουν τον κεντρικό έλεγχο, που είναι απαραίτητος για τις επιδιώξεις των μουσουλμάνων στα Δ. Βαλκάνια. Μια ιστορία με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που αποτελεί χρυσή ευκαιρία για όσους αντιστρατεύονται αυτές τις επιδιώξεις.

www.drougos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: