Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙ Σ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


ΠΑΥΛΟΥ  ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα

Η αναγκαιότητα υπάρξεως Ενόπλων Δυνάμεων ( Ε.Δ.),για ένα κράτος , είναι απόλυτα       συνδεδεμένη με την δυνατότητα, εκπληρώσεως των λειτουργιών του. Το αξίωμα αυτό ισχύει από συστάσεως των πρώτων οργανωμένων κοινωνιών και στηρίζεται στην ανάγκη εξασφαλίσεως της ελευθερίας και κατοχυρώσεως της εθνικής ανεξαρτησίας, εκάστης χώρας, από οποιαδήποτε απειλή.
(Για την Ελλάδα η ανάγκη αυτή υπήρξε ,υπάρχει και θα υπάρχει στο διηνεκές σε ύψιστο βαθμό , αφενός μεν λόγω,  της γεωστρατιγικής της σημασίας .Αφετέρου δε ,διότι περιβάλλεται ,από όμορα κράτη ,τις εχθρικές διαθέσεις των οποίων ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ –,μόνο αφελείς είναι δυνατόν, να ,αγνοούν να αψηφούν ή κατόπιν δευτέρας σκέψεως, να παραβλέπουν!).
 Συνεπώς ,κράτος άνευ Ε.Δ. είναι αδύνατον να υπάρξει .Ο κρίσιμος αυτός ρόλος των,  τους προσδίδει μια ιδιαιτερότητα, τόσο στην δομή της ιεραρχικής  τους διαρθρώσεως όσο και στην λειτουργικότητά τους.
 Η ιδιαιτερότητα αυτή ,συνίσταται στην Συνταγματικά κατοχυρωμένη δυνατότητα του κράτους να επιβάλει στους υπηρετούντες , στερήσεις και περιορισμούς, των ατομικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και να  απαιτεί  ,  την απόλυτο συμμόρφωση όλων.
Αναφερόμενοι  στις     Ε.Δ. εννοούμε  : To έμψυχο δυναμικό  που τις υπηρετεί
και τα μέσα που του διατίθενται , για την υλοποίηση της αποστολής του.
Η σχέση των δύο αυτών παραγόντων(Εμψύχου δυναμικού  και μέσων –  είναι πολλαπλασιαστική και όχι αθροιστική ,που σημαίνει οποιοσδήποτε αρνητικός επηρεασμός του ενός ,επιδρά αρνητικά αυτομάτως και επί του άλλου, με ότι αυτό συνεπάγεται  για την Εθνική Άμυνα.

Το έμψυχο δυναμικό,  απαρτίζεται από τα Μόνιμα Στελέχη  και τους Στρατεύσιμους.  Σαν σύνολο προσώπων με συγκεκριμένες  σταθερές σχέσεις , μεταξύ τους, όσον και με την πολιτεία, αποτελούν  μια κοινωνική ομάδα ,η οποία λόγω της αποστολής της ,ανήκει, στις εξόχως ειδικές κοινωνικές ομάδες, της χώρας .
Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστιες αμφίπλευρες ευθύνες και υποχρεώσεις  και στους στρατιωτικούς  ,έναντι  Έθνους και   πολιτείας   και στην πολιτεία  έναντι των στρατιωτικών.
Τα Δικαιώματα που -πολύ σωστά-, εκ του Συντάγματος, στερείται η κοινωνική αυτή τάξη –πρέπει να καλύπτονται σε απόλυτο βαθμό από την πολιτεία. Δηλαδή από τους αρχηγούς των επιτελείων και από την πολιτική ηγεσία της χώρας.
 Συμβαίνει όμως αυτό στην πατρίδα μας;  Η απάντηση είναι ΟΧΙ!
Εκ της ανωτέρω ωμής και μη επιδεχόμενης αμφισβήτηση πραγματικότητος, τίθενται δύο  ερωτήματα:
α ) Προς το Κράτος.
Εκπληρούν σωστά τα  στελέχη  των ΕΔ  τας εκ της την αποστολής των ,υποχρεώσεις  ,προς την πατρίδα ;
Η απάντηση , πολιτείας και  λαού, είναι ομόφωνα  ΝΑΙ .
 β) Προς τα στελέχη των ΕΔ.
Εκπληρούν οι υπεύθυνοι της πολιτείας τις υποχρεώσεις τους, έναντι υμων  και του θεσμού των Ε.Δ.;
H απάντηση , είναι ομόφωνα OXI.
Η όλη συμπεριφορά του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας ,από μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν , προς τα στελέχη  και γενικώς τις Ε.Δ. έχει εδραιώσει  στα στελέχη τη πεποίθηση ότι υφίστανται διωγμό.
 Τα όσα-τελευταίως- λέγονται ακούγονται και γράφονται για τους στρατιωτικούς και τις Ε.Δ.-γενικώς -βλάπτουν την πατρίδα μας .
Οι  Ε Δ  είναι πολύ σοβαρό θέμα ,για να παίζονται ,κατόπιν δευτέρας σκέψεως-από το πρωί μέχρι το βράδυ από όλους και με  όλα τα μέσα ,  με εγκληματική αφέλεια.
χωρίς δυστυχώς , καμία υπεύθυνη αντίδραση.

Όλο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το μη επιδεχόμενο αμφισβήτηση γεγονός, ότι εν ονόματι της οικονομικής κρίσεως και των δήθεν ,εντολών ,της ΤΡΟΙΚΑ  , οι ΕΔ και τα στελέχη της, εε και εα,  έχουν στην κυριολεξία «τσακιστεί» οικονομικά όσον ουδείς άλλος.
Η «μεγαλοφυής ιδέα των πολιτικό- οικονομικών εγκεφάλων των εκάστοτε κυβερνήσεων» να κόβουν αλόγιστα πιστώσεις από την Εθνική Άμυνα για να καλύπτουν οικονομικές «τρύπες»που προκάλεσε  και εξακολουθεί  να προκαλεί, η ανικανότητα σωστής διακυβερνήσεως   της χώρας μας -επί δεκαετίες τώρα- θα πρέπει κάποτε να σταματήσει, αν πραγματικά, ενδιαφερόμαστε και θέλουμε να έχουμε ισχυρές και αξιόμαχες ΕΔ.
 Βεβαίως ουδείς μπορεί να αγνοήσει ή αμφισβητήσει το γεγονός ότι η χώρα μας ευρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως η οποία την έχει φέρει στο χείλος της αυτοκαταστροφής.
Ουδέποτε οι στρατιωτικοί  ζήτησαν ή θα ζητήσουν την εξαίρεσή  των, από τις επιβαλλόμενες θυσίες, για να σωθεί η πατρίδα.( Το «««προνόμιο»»»αυτό  το έχουν άλλοι !!Και ο νοών νοείτω!
 Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι και την-τουλάχιστον- ανεύθυνη αντίληψη « τσακίστε και διαλύστε την Εθνική Άμυνα ,διότι αυτό θεωρείται εφικτό και εύκολο προς εξοικονόμηση πόρων ,άνευ κοινωνικών αντιδράσεων και πολιτικού κόστους  ,μεσολαβεί καταστροφική άβυσσος! Αξιόλογες και αξιόμαχες  Ε.Δ. ,δεν γίνονται με δηλώσεις , ευχολόγια και αοριστολογίες ,που ακούμε 2,5 χρόνια τώρα αλλά με τις αναγκαίες ουσιαστικές πράξεις .

Μόλις διάβασα την συνέντευξη του Υ.ΕΘ.Α κυρίου Παναγιωτόπουλου στο σημερινό «ΘΕΜΑ» Δηλώνει λοιπόν  ότι «οι περικοπές  που έγιναν ,δεν έγιναν στον «αέρα», γνώμονας  ήταν  οι ανάγκες  της νέας δομής  των Ε.Δ. η οποία είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με το εθνικό αμυντικό  δόγμα της χώρας και παρακολουθεί τα ζητούμενα  του 21ου αιώνα για έναν σύγχρονο  στράτευμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της χώρας μας. Με βάση την νέα δομή  προβλέπεται  το κλείσιμο 55στρατοπέδων  σε όλη την χώρα  ,η κατάργηση 19 κέντρων νεοσυλλέκτων . η συγχώνευση και σύμπτυξη  μονάδων και πολλές άλλες αλλαγές . Όλα αυτά  εστιάζονται σε έναν υπέρτατο στόχο στους δύσκολους  χρόνους  των δημοσιονομικών  και οικονομικών  προβλημάτων, να είναι πολύ ψηλά  η αποτρεπτική δύναμη  της χώρας  και να εξασφαλίζεται  το αξιόμαχο των Ε.Δ. και η μεγάλη επιχειρηματική τους ετοιμότητα»
 Τώρα πως μπορεί να εξασφιλισθεί το αξιόμαχο και η μεγάλη επιχειρηματική ετοιμότητα των Ε.Δ. με την άνευ προηγουμένου  οικονομική εξαθλίωση των στελεχών και το πάγωμα των εξοπλισμών ,κανείς δεν μπορεί να το καταλάβει, αλλά αυτό  τώρα «δεν έχει σημασία», όπως δεν είχε σημασία κάποτε και η αλόγιστη οικονομική  ευμάρεια με δανικά λεπτά  την οποία πληρώνουμε σήμερα.
 Βεβαίως οι Έλληνες στρατιωτικοί θέτουν υπεράνω όλων την πατρίδα και οι πάντες εε και εα, όταν χρειασθεί θα κάνουν το καθήκον τους .
Το ζητούμενο όμως σήμερα είναι τι κάνει η πολιτεία για την πατρίδα ,εκτός από τα «παχιά» λόγια; Όταν:
 -Aφήνει  ανενόχλητες οικονομικά, πάμπολλες υπό την προστασία της  συντεχνίες !
-Αφήνει  ανενόχλητους τους κλέφτες του Δημοσίου χρήματος!
-Αφήνει  ανενόχλητους τους φοροφυγάδες εντός και εκτός Ελλάδος!
-Αδιαφορεί γενικά ,για όλους τους υπεύθυνους του σημερινού μας καταντήματος!
Εάν το κράτος λειτουργούσε κανονικά  και σωστά δεν θα υπήρχε ανάγκη εξευτελιστικών και εθνικώς επικίνδυνων  περικοπών.

www.diplomatikoperiskopio.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: