Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη


Η Ιστορία ξαναξεκινά από τις ιδέες που δικαιώθηκαν. Ούτε από το παλιό που μεταμορφώνεται όπως οι λύκοι, ούτε από ξαφνικούς πραματευτάδες.
Οι ιδέες που συγκρούσθηκαν με την παρακμή τόσο ως Λόγος όσο και ως πράξη, ως παράδειγμα μπορούν μα γονιμοποιήσουν, να κυοφορήσουν νέα μορφωτικά, δημιουργικά, παραγωγικά, νέα πολιτικά κινήματα. Το κάνουν ήδη.
Πολλοί νέοι άνθρωποι, νέοι μάστορες όπως τους ονομάζω, νέες γυναίκες μου λένε: Διαβάσαμε το βιβλίο «Αγροφιλία», το «Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη», σας ακούσαμε σε μια ομιλία σας και δημιουργήσαμε την Επιχείρηση μας. Πολιτική Ένταξη σημαίνει ένταξη σε ένα χώρο ιδανικών, αξιών, απελευθερωτικού σχεδίου.
Νέα πολιτική ένταξη χωρίς νέα παιδεία, νέες δημιουργικές ιδέες είναι πρόσκληση συμμετοχής σε μια νέα ληστρική μαφιόζικη ομάδα όχι σε πολιτική ομάδα. Αυτές τις εκφυλιστικές μορφές των σωτήρων απατεώνων πλήρωσε η χώρα, αυτές πληρώνει και αυτές επαναπροτείνονται από τα υπολείμματα του αριστεροδεξιού παλιού.
Οι παθολογίες δεν εντοπίζονται μόνο στο Κράτος. Είναι και στην Κοινωνία. Οι τυχαίες συμπολιτεύσεις, και αντιπολιτεύσεις προϊόντα μίας μπλοκαρισμένης δημοκρατίας, ανακυκλώνουν το παλιό, επαναπροτείνουν το παρελθόν, την ψεύτικη συνείδηση. Δεν έχουν σχέση με το αυθεντικό Εθνικό και Κοινωνικό γίγνεσθαι. Χρειάζεται μια νέα ιστορικού τύπου οπτική για το μέλλον μας, για τον ρόλο της χώρας, για τον βίο μας, μια νέα πολιτική παράδοση.
Η δική μου διανοητική συμβολή αυτή η Εξάβιβλος, προϊόν της τεσσαρακονταετούς σύγκρουσης με το μεταπολιτευτικό δεξιοαριστερό τέρας, αποτελεί μια μεγάλη συμβολή στην ανάκτηση της φωνής μας. Δύναμη Ενέργειας, μορφωτικό και πολιτικό κεφάλαιο για την διαδρομή μας στον νέο ιστορικό κύκλο.

http://polis-agora.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: