Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αλλού αυτά κύριοι της ΔΟΕ


LEYKADA
Του Νίκου Χιδίρογλου
Κατάπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το εθνοκτόνο νομοσχέδιο του πρώην δημάρχου της Πάρου και στενού συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου. Και έτσι δόθηκε ένα τέλος στην προσπάθεια των εθνομηδενιστών να διαλύσουν τον εθνικό κορμό και να μετατρέψουν την κοινωνία μας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέλθει στην εξουσία, το τέλος θα είναι οριστικό. Φυσικά, οι αριστεριστές προσπαθούν να μεταλλάξουν την κοινωνία μας από την πίσω πόρτα, με διάφορες πρακτικές υπέρ της διαπολυπολιτισμικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αλλά εκεί, βρίσκουν απέναντί τους, τους γονείς. Και έρχονται συνέχεια σε αντιπαράθεση μαζί τους. Τα περιστατικά είναι πολλά. Και πρέπει να μας προβληματίσουν.
Όπως γράψαμε χθες, το περιστατικό στη Λευκάδα είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει. Οι αριστεροί εκπαιδευτικοί, χρησιμοποιούν ως άλλοθι τους ναζιστές της ΧΑ, προκειμένου να «ανθίστανται» στις αιτιάσεις των γονέων. Οι γονείς & κηδεμόνες, έχουν κάθε δικαίωμα να παρακολουθούν την διαδικασία και να παρεμβαίνουν, όταν βλέπουν πως η εκπαίδευση που παρέχεται, δεν είναι πατριωτικού χαρακτήρα. Δεν υπάρχει λόγος να εκθέσουμε και πάλι τι αναφέρει το άρθρο 16 παρ. 2 του Συντάγματος.
Να σημειώσουμε πως τα αλβανικά σημαιάκια δεν έχουν καμία θέση σε μια αίθουσα όπου γιορτάζεται το ΟΧΙ. Αν μη τι άλλο, κάποιοι δείχνουν να αγνοούν το ρόλο που έπαιξε κατά της πατρίδας μας και υπέρ του Άξονα η Αλβανία, το 1940. Όμως, οι τοπικές κοινωνίες, δεν τα σηκώνουν αυτά, ούτε γουστάρουν να δίνουν αναφορά στην Κουμουνδούρου τι και πώς ψηφίζουν.
Επίσης, μια υπόμνηση: αυτοί που έφεραν στην πολιτική ζωή του τόπου τους ναζιστές, είναι αυτοί που επί δεκαετίες επέμειναν σε μια εθνομηδενιστική και ελευθεριακή ατζέντα, προσπαθώντας ετσιθελικά να μεταλλάξουν την ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος κάποια στιγμή θα αντιδρούσε σε αυτό, με ακραίο τρόπο. Και η αρχή ότι το ένα άκρο, το κουμμουνιστικό, τροφοδοτεί το άλλο, το ναζιστικό, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά.
Η νηπιαγωγός τώρα, που έβαλε τους αλβανικής καταγωγής μαθητές να ζωγραφίσουν την αλβανική σημαία (έτσι θα «ενσωματωθούν»;), ας τα βρει με την τοπική κοινωνία, που μάλλον «δεν γούσταρε» αυτό που έγινε και είναι έξαλλη. Το ίδιο ισχύει και για τους συνδικαλιστές, οι οποίοι έσπευσαν να την υπερασπιστούν. Εδώ είναι Ελλάδα και οι μαθητές διδάσκονται την ελληνική ιστορία. Όποιοι θέλουν τα παιδιά τους να διδαχθούν την αλβανική, μπορούν κάλλιστα να επιστρέψουν στην Αλβανία.
Άλλωστε, σε επιστολή της και η ίδια η νηπιαγωγός παραδέχεται ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα: «Την άλλη μέρα κάποιοι γονείς που είδαν και τις άλλες σημαίες δυστρόπησαν...». Φυσικό ήταν κυρία μου, κυκλοφορούν πολλοί πατριώτες στη χώρα μας. Λέμε λοιπόν στον πρόεδρο της ΔΟΕ, ότι οι γονείς έχουν δικαίωμα να δυστροπούν όταν δεν τους αρέσει κάτι. Είτε αυτό του αρέσει, είτε όχι. Η παρουσία της αλβανικής σημαίας στους εορτασμούς για το ΟΧΙ, αποτελεί βάναυση προσβολή στην ιερή μνήμη των νεκρών του έπους του 1940.
Το ΠΑΣΟΚ παραπαίει αλλά μάλλον δεν κατάλαβε...
Το ΠΑΣΟΚ, μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για το εθνοκτόνο νομοσχέδιο του επικριτή του Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιάννη Ραγκούση, δείχνει ότι δεν κατάλαβε ότι έφαγε ροχάλα από την κοινωνία και μιλά για τη «διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών των μεταναστών που μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν στην χώρα μας». Μόνο εκεί φαίνεται πως ελπίζουν πια να βρουν ψηφοφόρους. Και προσπαθούν να μπλοκάρουν την νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης, την οποία υπογράφει ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Μπαλτάκος, «με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί. Παράλληλα ο κ. Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου όπως εντός επτά ημερών προετοιμάσει και δώσει στη δημοσιότητα νομοσχέδιο συμβατό με την ως άνω απόφαση του Δικαστηρίου».
Η παρτίδα λοιπόν, δεν της βγαίνει της αριστεράς. Με τίποτα. Και δεν της βγαίνει, όχι γιατί δεν είναι στην κυβέρνηση, αλλά γιατί αντιδρά ο κόσμος στην απόπειρα της Κουμουνδούρου, μέσω των μηχανισμών της στο Δημόσιο, να επιβάλει καταστάσεις. Προσέξτε όμως την αντίληψη της Κουμουνδούρου:
«Ο κ. Σαμαράς αγνόησε τις ενστάσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και αλλάζει τον νόμο για την ιθαγένεια, μέσω του ΣτΕ. Μοχλός, ο ‘δικός’ του δικαστής κ. Αθανασίου», έγραψε στη πλατφόρμα διαδικτυακής δικτύωσης twitter, ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Η τοποθέτηση αυτή, αναδεικνύει ασέβεια στους θεσμούς.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Καιρός λοιπόν να καταλάβουν, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, ότι η Ελλάδα είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Και ότι αυτό δεν θα ανατραπεί. Και ας αφήσουν την «προετοιμασία του εδάφους» με υπονοούμενα. Κάποιοι στη χώρα μας, σέβονται ακόμα τους θεσμούς. Ας τα βλέπουν όμως αυτά και οι δικαστές του ΣτΕ, για να καταλάβουν με τι έχουν να κάνουν. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, η απόπειρά σας να δημιουργήσετε τις «κατάλληλες» συνθήκες για τη διάλυση του εθνικού κορμού, χειροκροτώντας τα εθνοκτόνα & αντισυνταγματικά νομοθετήματα του ΓΑΠ, δεν πέρασε αυτή τη φορά.
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: