Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μπερτόδουλοι της πολιτικής!

Ο  πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


«Βουλή» και λεκτική ευπρέπεια!
Όλα τάχει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε, λέει μια λαϊκή παροιμία.
Ο προεδρεύων της «Βουλής», ως εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ κατελήφθη από το ιερό πάθος του «πανανθρώπινου πολιτισμού» και επετίμησε οργίλως τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η οποία  δεν εκφράστηκε κομψά για τους λαθρομετανάστες.
Μάλιστα απείλησε και με αποβολή από την αίθουσα για τους «απρεπώς» φερόμενους βουλευτές.
Η υποκρισία και η δημοκρατικοφανής απάτη στον κύβο.
Για ποια «Βουλή» κόπτεται τόσο πολύ ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος; Δεν διάβασαν και δεν άκουσαν τους κατά καιρούς χαρακτηρισμούς που δόθηκαν σ’ αυτή;
1.        «Δημόσιο πτυελοδοχείο» (από τον τότε πρόεδρό της Απ. Κακλαμάνη).
2.        «Οπερέτα» (από τον επίτιμο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, βλ. το ομότιτλο άρθρο μου: «Κοινοβούλιο – Οπερέτα», στα «Πολιτικά Θέματα» της 6/2/2004)
3.        «Άντρο διαφθοράς» (Πρωθυπουργός Τζέφρη. Ήταν τότε που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, τον υποδέχθηκε στη «Βουλή», λέγοντας: «Σας καλωσορίζω στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς» - αγόρευσή του στις 15/10/2010).
4.        «Μπορντέλο» (Σύσσωμοι οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος). Ήταν τότε που κυριαρχούσε το γνωστό σύνθημα: «Να καεί, να καεί, το μπορντέλο η Βουλή».
5.        Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι σ’ αυτό το «χαλκείο της διαφθοράς» κουκουλώθηκαν τα πιο ειδεχθή και βροντερά σκάνδαλα του κόσμου.
6.        Είναι ο τόπος της εθνικής μειοδοσίας και προδοσίας, στον οποίο οι «βουλευτές» ψήφισαν το Μνημόνιο – και όχι μόνο – χωρίς να το διαβάσουν!!!
Ερωτώνται οι… ευαίσθητοι… και ευπρεπείς πρόεδροι και αντιπρόεδροι της «Βουλής»: Τίποτα από αυτά δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν διάβασαν;
Δεν αισθάνονται οργή και αηδία για όλα αυτά –και άλλα πολλά- και αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις λεκτικές… απρέπειες των βουλευτών; Μπερτόδουλοι της πολιτικής. Το πάτε για λογοκρισία και φίμωτρο μέσα στο «μπορντέλο»!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: