Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γερμανική πρόκληση στην Κύπρο!


FLAGSS
Του Δημ'ητρη Παπαγεωργίου
"Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κυματίζει η Ελληνική Σημαία στο νησί, αντί για την Κυπριακή".  Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Διευθυντή του Γερμανικού Μορφωτικού Ινστιτούτου "Γκαίτε" στην Λευκωσία. Και  ειπώθηκαν κατά την διάρκεια μίας φιλολογικής εκδήλωσης.
Ενώ συμπλήρωσε ότι το να γιορτάζουν οι Κύπριοι τις ελληνικές εθνικές εορτές είναι  "σαν να γιορτάζουν στη Γερμανία τη γιορτή της βασίλισσας της Νορβηγίας."
Θα τρίζουν στον τάφο τους τα κόκκαλα του μεγάλου Φιλέλληνα Γκαίτε, με αυτά που εκστομίζουν οι "πολιτιστικοί επίγονοί" του. Αν και είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ανιστόρητος είναι ο συγκεκριμένος κύριος, ούτε έκανε "λάθος" και πήγε στην Κύπρο δίχως να έχει ενημερωθεί για την χιλιετή ιστορία του νησιού, που είναι κυριολεκτικά συνυφασμένη με την Ελληνική Επικράτεια. Όπως και φυσικά γνωρίζει ότι οι Κύπριοι είναι και νοιώθουν Έλληνες.
Την απάντηση βέβαια που έπρεπε, την έλαβε. Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού αναφέρει ότι «η τοποθέτηση του κ. Luley ότι ‘ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο κυματίζει η Ελληνική Σημαία στο νησί, αντί για την Κυπριακή’ συνιστά υπόσκαψη του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ασέβεια στην εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Κύπρου».
Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού εκτιμά ότι «τέτοιες ενέργειες εκτρέφουν κλίμα μισαλλοδοξίας μεταξύ των λαών και των εθνών της Ευρώπης σε μία δύσκολη περίοδο για την συνοχή της Γηραιάς Ηπείρου διότι παρόμοιες πρακτικές εξέθρεψαν το αλήστου μνήμης ναζιστικό θηρίο της Γερμανίας το οποίο τιθασεύτηκε χάρις στην γενναιοψυχία των αδούλωτων Ελλήνων». Προσθέτει ότι οι «‘Ελληνες θυσιάσθηκαν για την Δημοκρατία και την Ελευθερία των λαών με σύμβολό τους την Ελληνική Σημαία στην οποία αποτυπώνεται το οικουμενικό ιδανικό ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» .
Και τελικά, το ινστιτούτο αξιώνει από τη Γερμανική Πρεσβεία στην Κύπρο «να απολογηθεί για την εκτροπή του διευθυντή του Ινστιτούτου ‘Γκαίτε΄ και αναφέρει ότι «σε αντίθετη περίπτωση ο Κυπριακός Ελληνισμός θα θεωρήσει τη Γερμανία ως εχθρική δύναμη η οποία προφανώς δεν ενδιαφέρεται για την εδραίωση μιας Ευρωπαϊκής Γερμανίας αλλά μιας Γερμανικής Ευρώπης».
Ποιός όμως βρίσκεται πίσω από αυτή την νοοτροπία;
Είναι όμως τελικά η Γερμανική Πρεσβεία, που πρέπει να απολογηθεί; Αυτή βρίσκεται πίσω από τους κύκλους που θέλουν να προωθήσουν μία "νεοκυπριακή" ταυτότητα, που δεν θα είναι Ελληνική; Ή είναι το παραπάνω επιδίωξη κάποιων μέσα στο Κυπριακό Κράτος; Αυτών μάλιστα που το ελέγχουν;
Γιατί η τάση αυτή, προωθείται εδώ και πολύ καιρό από το ΑΚΕΛ. Το οποίο μέσω προγραμμάτων, ινστιτούτων και δήθεν διανοούμενων, θέλει να αφελληνίσει το νησί. Γιατί; Μα καταρχάς γιατί είναι κατά των "εθνικών συνειδήσεων" ιδεολογικά, πολύ δε περισσότερο της ελληνικής εθνικής συνείδησης, αλλά και για να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχέδιό του, περί "ενοποίησης" της Κύπρου, που περιλαμβάνει την ιδέα της συνομοσπονδίας.
Γιατί να χωριζόμαστε σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, αφού όλοι είμαστε Κύπριοι λέει η ... βλακεία που τους δέρνει!
Αυτοί οι κύκλοι, θα πρέπει να απολογηθούν για αυτά που εκστόμισε ο Γερμανός διευθυντής του Γκαίτε. Γιατί αυτοί είναι που στα αλήθεια προωθούν αυτές τις εθνομηδενιστικές ιδέες. Αυτοί είναι που θέλουν να χαθεί ο ελληνισμός, η ελληνική συνείδηση από την Κύπρο. Οι Κύπριοι όμως δεν θα τους κάνουν την χάρη. Οι απόγονοι των αγωνιστών της ΕΟΚΑ δεν θα αφήσουν κάποιους χαρτογιακάδες να τους πούν ότι δεν είναι Έλληνες!
www.elora.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: