Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ..29 ΧΡΟΝΙΑ.....

Γράφει ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Θυμάμαι εκείνη την τραγική ημέρα του Νοεμβρίου του 1983,
Υπηρετούσα ως Αντισυνταγματάρχης στο ΓΕΣ με διευθυντή έναν θαυμάσιο αξιωματικό που δεν υπάρχει δυστυχώς στη ζωή σήμερα , Τον Ταξίαρχο καταδρομέα Μεσολογγίτη Λάσκαρη Μιλτιάδη,[μετέπειτα Διοικητης της Μεραρχίας Ειδικων Δυνάμεων, Διοικητής της ΑΣΔΕΝ και Γενικός Επιθεωρητής Στρατου,ενώ Διοικητής της 1ης Στρατιάς ηταν ο αμεσως επόμενος Αρχηγός του ΓΕΣ , επίσης θαυμάσιος καταδρομέας , [ δυστυχώς δεν υπάρχει και εκείνος σήμερα στη ζωή] ο Βασίλης Κούρκαφας.
Είχε διαταχθεί και μεγάλη ετοιμότητα των Ε.Δ.
 
Σε κάποια στιγμή μου λέει ο Ταξίαρχος "Δημήτρη φαίνεται ότι αυτό δεν θα περάσει"...
 
Έμεινα σκεπτικός και του είπα" Δεν είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να δηλώσουν Αθήνα και Λευκωσία οτι δεν έχουν πλέον καμμια δέσμευση από τις όποιες "συμφωνίες Μακαρίου -Ντεκτάς"΄΄;;;;
 
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πληροφορηθήκαμε οτι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλή με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ανδρέα Παπανδρέου..
Μου λέει τότε ο Ταξίαρχος,  Φοβαμαι μηπως εχουμε  συμβιβασμό....
Είχε δικιο..
Εν τω μεταξύ την επομένη όλος ο τύπος ασχολείτο με μια απόπειρα [ή δολοφονία, δεν ενθυμούμαι ακριβώς] ενός αμερικανού αξιωματούχου από την 17η Νοεμβρη στο Ψυχικό..
Το σχολιάσαμε και καταλήξαμε οτι δεν ήταν τυχαίο..
Αυτά για την ατμόσφαιρα της τότε εποχής..όπως τουλάχιστον την εισέπραξα εγω.
Δυστυχώς,
 
Συμπέρασμα.
 
Καλά τα συλλαλητήρια και οι διαμαρτυρίες αλλά εφ όσον ανεχόμαστε ακόμα να συζητάμε με τους "φίλους μας " τους Τούρκους ενώ βιάζεται προκλητικά το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και  μας ειρωνεύονται καθημερινά με τις τεράστιες σημαίες της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους[ ηλικίας σήμερα 29 χρονων..] στον Πανταδάκτυλο,κάτι δεν πάει καλά με μας
Αγώνας λοιπόν κυρίως να αποτινάξουμε από πάνω μας τους όποιους συμβιβασμούς και τις οποιες πολιτικές επιλογές τύπου σχεδίου Ανναν και να τολμήσουμε να στείλουμε στον αγύριστο τους συνομιλητές της ελίτ[αλητ] της Άγκυρας και των φερέφωνων τους.
Το είπε και προχθες ο πρωην Αρχηγος του ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκουλης Φραγκος, στην παρουσίαση του βιβλίου του, "Συζητηση με τους Τουρκους αλλά μονον επι ισοις οροις.."

Δεν υπάρχουν σχόλια: