Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Ο Σερβικός Λαός πάντα δίπλα στην Ελλάδα


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Στις αθλητικές σελίδες του σερβικού τύπου προβλήθηκαν πρόσφατα τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων Σερβίας και ΠΓΔΜ. Επισημαίνεται μεταξύ άλλων η εμφάνιση της ελληνική σημαίας από ομάδα Σέρβων οπαδών, η οποία θεωρήθηκε προκλητική ενέργεια από τους οπαδούς της ΠΓΔΜ. Σημειώνεται επίσης η αντίδραση της αστυνομίας της ΠΓΔΜ και η αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της KURIR, με τίτλο «Αγάπη ‘Μακεδόνων’ και Σέρβων», οι ντόπιοι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τον ύμνο της Σερβίας και στη συνέχεια οι Σέρβοι στη διάρκεια του αγώνα εμφάνισαν την ελληνική σημαία, τασσόμενοι στο πλευρό των γειτόνων της ΠΓΔΜ στη διαμάχη για το όνομα ‘Μακεδονία’.
Εκεί που ο πρόεδρος της Σερβίας Νίκολιτς ως Πόντιος Πιλάτος απαρνιότανε την δήθεν φίλη Ελλάδα στο θέμα του ονόματος, εκεί στο ίδιο μέρος ο Υπερήφανος Σερβικός λαός είχε δώσει την δική του απάντηση, γεμίζοντας χαρά τους Έλληνες. Επίσης σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι Σέρβοι θεωρούν ως δεύτερη φιλική χώρα μετά την Ρωσία την Ελλάδα.
Μήπως ο Πρόεδρος της Σερβίας πρέπει να ακούσει και λίγο το λαό του 

Δεν υπάρχουν σχόλια: