Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ο χαβιεδισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις επί Κ. Καραμανλή και ΕΡΕ

Ο πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Ο επιτελάρχης της αεροπορίας, ο άτεγκος πολεμιστής και εφαρμοστής της νομιμότητας ταξίαρχος Ηλίας Καρταλαμάκης, ανάμεσα  στις τόσες και τόσες φαυλότητες και παρανομίες τις οποίες περιγράφει στο αυτοβιογραφικό του έργο, καταθέτει και τα εξής, τα οποία εκτυλισσόταν στους κόλπους της πολεμικής αεροπορίας την περίοδο 1963-1964.
Πρωταγωνιστής αυτών των χαλκευμένων κατηγοριών «ο έμπιστος και εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Πασχ. Κόντας, ο οποίος εκ των παρασκηνίων κινούμενος και εκμεταλλευόμενος τη σχέση του με τον πρωθυπουργό «έλυνε και έδενε στις Ένοπλες Δυνάμεις – μια κατάρα που αναπτύχθηκε μεταπολεμικά, ιδιαίτερα επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή».
Συνεχίζοντας ο  επιτελάρχης που χαρακτηρίστηκε ως κομμουνιστής, επειδή, μεταξύ άλλων, διάβαζε και «Τα Νέα», αναδεικνύει τον άθλιο ρόλο της ΚΥΠ και του ΓΕΑ/Α2 που κατασκεύαζαν κατηγορίες για την εξόντωση ικανών και καταξιωμένων αεροπόρων όλων των βαθμών.
Για τον άθλιο αυτό σκοπό «χρησιμοποιούνταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και πολίτες) της απολύτου εμπιστοσύνης τους –που κατά κανόνα οι περισσότεροι- ήταν άτομα υστερούντα επαγγελματικά έναντι των συναδέλφων των και για να επιβιώσουν στους κλάδους που υπηρετούσαν, δέχονταν ευχαρίστως να προσφέρουν τις «υπηρεσίες» των εις τα όργανα ασφαλείας, κατασκοπεύοντας ή και ραδιουργούντες εις βάρος καταξιωμένων συναδέλφων τους...» (Τα άθλια αυτά φαινόμενα καταγράφονται στο έργο τού Ηλία Καρταλαμάκη: «Ο Γολγοθάς ενός αεροπόρου» εκδ. ιδίου, χ.χ. σελ. 313 επ. όπου τα κακόμορφα ντοκουμέντα με έγγραφα και πρωτόκολλα).
Στην Ελλάδα των αθλίων, των μετρίων και των χαφιέδων η αξιοκρατία πάντοτε διώκεται και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τη μετέπειτα πολιτική του ΠΑΣΟΚ «με τη μέθοδο της «Κλαδικής του ΠΑΣΟΚ» όπου τα μέλη τους απολάμβαναν των προνομίων της εξουσίας(βλ. όπ. π. σελ. 323). Φυσικά το ίδιο ίσχυσε και για τη Νέα Δημοκρατία με τους γαλάζιους «ιδεολόγους». Πρόκειται για το άθλιο σύστημα τωνκοπριτών.
Η κατάρα των μετρίων συνοδεύει την Ελληνική κοινωνία από γεννησιμιού της και αποτελεί ανάχωμα στην εξέλιξη και την προκοπή της πατρίδας, όπως λέει και στο ομότιτλο ποίημά της η λογοτέχνις Ελευθερία Παπαγαρυφάλλου. Να οι «μέτριοι» της στιχουργού:
Οι μέτριοι
Οι γνώσεις οι πολλές
οι ιδέες οι μεστές
και οι προσπάθειες οι δημιουργικές
είναι απειλές για των μετρίων τις ορδές.
Οι μέτριοι τη γνώση ποτέ δεν θα δεχθούν
πάντα την πολεμούν κι όπως είναι πολλοί
βάζουν φραγμούς στην εξέλιξη την κοινωνική.
Tη φτώχεια της γνώσης τους
με φανφάρες καλύπτουν
κι ανθρώπους ικανούς
συνειδητά απορρίπτουν.
Στα πόστα τους γατζώνονται
τους ειδήμονες καμώνονται
τους καινοτόμους δεν ανέχονται
ύπουλα τους αποστρέφονται
τους εαυτούς τους μόνο παραδέχονται.
Άνθρωποι με στείρα μυαλά
στεγνή ψυχή
και ορίζοντες μια πιθαμή
πού να βρουν το σθένος
να βάλουν νυστέρι
στην κοινωνία που νοσεί.
Νόμος πανάρχαιος και οικουμενικός
ο κόσμος των μετρίων
είναι της στασιμότητας ο αμφιτρύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: