Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Στην ουρά, για να τιμήσουν τον κεμαλικό φασισμό!


     Δήμαρχοι και δημαρχίδια, περιφερειάρχες, πολιτευτές, δημοσιογραφίσκοι και λοιποί κωμικοτραγικοί ελληνέζοι ιθαγενείς εόρτασαν μαζί τον Τούρκο πρόξενο και τις εν Θράκη πρακτοράντζες του την 89η επέτειο από την ίδρυση της (αυτοφερόμενης ως) “Τουρκικής Δημοκρατίας”!
     Με μεγάλη συμμετοχή Τούρκων, τουρκοφρόνων, αλλά και…ελληνέζων ιθαγενών εορτάστηκε προ ολίγων ημερών στην Κομοτηνή η 89η επέτειος από την ίδρυση της (λέμε τώρα) Τουρκικής Δημοκρατίας, έργου βεβαίως του διαβόητου αρχιφασίστα σφάχτη των λαών Μουσταφά Κεμάλ και την παρέα του. Αρκετές εκατοντάδες ήταν όσοι παραβρέθηκαν στη δεξίωση που παρέθεσε στις 29 Οκτωβρίου ο Τούρκος πρόξενοςΙλχάν Σενέρ όχι στο προξενείο (ε, πού να χωρέσει το…μαγαζί της οδού Ιώνων τέτοια κοσμοσυρροή), αλλά στο…καλλιτεχνικό του παράρτημα, ήτοι στο ξενοδοχείο Chris & Eve - που έχει πάρει, ως γνωστόν, κανονική εργολαβία όλες τις μεγάλες τουρκοεκδηλώσεις (στη φωτογραφία βλέπετε τον Σενέρ και το υπόλοιπο προσωπικό του προξενείου, ενώ περιμένουν για να υποδεχθούν τους προσκεκλημένους). Όπως αναφέρει με σχεδόν θριαμβευτικό ύφος η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ», στην εν λόγω δεξίωση «μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης αλλά και των Ελλήνων αξιωματούχων», καθώς μετείχαν ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Παύλος Δαμιανίδης, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο τουρκοδήμαρχος ΑρριανώνΙμπραήμ Σερήφ, οι επίσης τουρκοδήμαρχοι Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης και Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο σύμβουλος στην περιφέρεια Ιρφάν Ουζούν, οι τρισμέγιστοι φωστήρες της τουρκοπρακτοροδημοσιογραφίας Τζεγκίζ Ομέρ και Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής, πρώην βουλευτές, πρόεδροι και διοικούντες των διαφόρων εν Θράκη τουρκοσυλλόγων, δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί ακόμη μειονοτικοί. Μεταξύ των ελληνέζων είδαμε βέβαια και κάμποσους άλλους, τα μούτρα των οποίων μπορείτε να τα δείτε κι εσείς στις πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τη δεξίωση, που επισυνάπτουμε παρακάτω. Μην τα αναφέρουμε λοιπόν τα ονόματά τους δυο φορές, γιατί είναι που είναι το στομάχι μας από ώρα ανακατεμένο. Ε, δεν υπάρχει λόγος να ξεράσουμε και πάνω στο πληκτρολόγιο…
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    1. Ο πρόξενος Σενέρ με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Σερήφ, ενώ πρώτο από δεξιά βλέπετε και τον βουλευτή Ροδόπης (με το ΠΑΣΟΚ) Αχμέτ Χατζηοσμάν.
    2. Σύμπασα η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης (Αχμέτ Ιλχάν, Συμεών Σολταρίδης, Δάμων Δαμιανός, κλπ), καθώς περιμένει στην ουρά για να ασπαστεί την…δεξιάν του αφεντικού! Ε, παλιά μου τέχνη κόσκινο, εξάλλου!
    3. Ο Κώστας Κατσιμίγας (εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης), ο Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόξενος, ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Δαμιανίδης (σε άλλες φωτογραφίες θα δείτε και τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, αλλά και τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργο Μανανά). Ουσιαστικά ολόκληρο το τοπικό ΠΑΣΟΚ μαζί με τον πρόξενο. Λίγες μέρες μετά το ¨ξεβράκωμα¨ του τελευταίου με την περιβόητη επιστολή του ιμάμη του Σώστη που τον κατήγγειλε. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή και την τσίπα, για να τη βρούνε αυτοί;
    4. Ο πολυλατρεμένος μας φίλος Αμπντουχαλήμ Ντεντέ με τον γνωστό ανθέλληνα-πρόεδρο του αλυτρωτικού συλλόγου YUNTURK Φερρούχ Οζκάν.
    5. Και πάλι το κωμικό ανεμομάζωμα της τοπικής ΔΗΜΑΡ (έτσι, για να το…εμπεδώσετε), σε στιγμές ευφροσύνης με τον τουρκοπρόξενο.
    6. Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει ο δήμαρχος Τοπείρου, αξιότιμος κύριος Στέλιος Χατζηευαγγέλου (πρώτος από αριστερά).
    7. Ο κ. κ. Τζεγκίζ Ομέρ της ξανθιώτικης φασιστοφυλλάδας «Μιλλέτ» μαζί με τον πρόξενο και την σύζυγο του. Ενδιαφέροντα τα χρώματα των ρούχων της κυρίας Ομέρ, δεν συμφωνείτε;
    8. Ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Γιώργος Μανανάς (και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης) με τον πρόξενο.
    9. Εδώ ο πρόξενος Σενέρ, εν μέσω των αδελφικών του φίλων, δημάρχου Βιστωνίδας Τσολακίδη και δημάρχου Τοπείρου Χατζηευαγγέλου.
    10. Τζα! Ο (μεταξύ άλλων αυτοφερόμενος και ως δημοσιογράφος) Δάμων Δαμιανός (πρώτος από αριστερά) σε στιγμές παροιμιώδους…ευεξίας! Εμ, μες στους συμπατριώτες του βρίσκεται, βρε, ο άνθρωπος!
    11. Σε παροιμιώδη ευεξία όμως βλέπετε και τον περίπου…εκστασιασμένο βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν την ώρα που χαιρετά τον πρόξενο.
    12. Πάλι ο Χατζηοσμάν (δεύτερος από αριστερά) και δίπλα του ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.
    13. Τρομερή πρακτορομάζωξη, με Χατζηοσμάν ανάμεσα στον δήμαρχο Αρριανών Σερήφ και τον δήμαρχο Ιάσμου Καντί, αλλά και πολλούς άλλους μειονοτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
    14. Και για το τέλος, να και ο Γιώργος Παυλίδης, πρώην νομάρχης Ξάνθης και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης (με τη ΝΔ) στο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: