Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Περνά-περνά ο πρόξενος…

Τρυφερά ενσταντανέ του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ με τους υποτακτικούς του…
Μια που αυτό το ιστολόγιο ασχολείται μονίμως με πολύ βαριά και δύσπεπτα θέματα, δεν πειράζει από καιρού εις καιρόν να χαλαρώνουμε και λίγο. Καλοκαίρι είναι άλλωστε ακόμη και μια τελευταία…χαλάρωση είναι αναγκαία (πριν τον ορυμαγδό των απολύσεων, των περικοπών και της νέας φορολαίλαπας που έρχεται σε λίγες εβδομάδες από τον φασιστοσυρφετό που παριστάνει την κυβέρνηση του προτεκτοράτου). Δείτε λοιπόν σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ» διάφορες φωτογραφίες (όλες προέρχονται από συμβάντα του προηγούμενου διμήνου) στις οποίες απεικονίζεται το μεγάλο αφεντικό (πρόξενος Ιλχάν Σενέρ) και οι κολαούζοι του (ψευδομουφτήδες, πολιτευτές, κλπ) σε ενδιαφέρουσες και ενίοτε πολύ…τρυφερές πόζες. Αρχής γενομένης με την παρακείμενη που τον βλέπετε μαζί με το άλλο ισχυρό πρόσωπο της Θράκης (τον πρόεδρο του IRCICA Χαλήτ Ερέν) στη Ραγάδα Ροδόπης, ανάμεσα στον βουλευτή Χατζηοσμάν και τον τουρκοδήμαρχο Αρριανών Σερήφ (ενώ ακριβώς πίσω τους διακρίνεται και ο γνωστός τουρκοφασίστας Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ). «Περνά-περνά ο πρόξενος λοιπόν, με τα προξενόπουλα και τα…χαφιεδόπουλα». Καλή σας περιήγηση και (όπως λέγανε κάποτε στα χειμερινά σινεμά) εμείς πάλι «ραντεβού τον Σεπτέμβρη». Σε 2-3 μέρες δηλαδή…














1. Επίσκεψη στις 10/7/2013 των Μουσταφά Αλή Τσαβούς και Οζάν Αχμέτογλου (προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα του κόμματος DEB) στον Τούρκο πρόξενο. Την επαναλαμβάνουν πολύ συχνά εννοείται…














2. Εδώ η επίσκεψη στον πρόξενο του πρώην αντιδημάρχου Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά, μία ημέρα πριν. Το παλικάρι είναι που είχε φωτογραφηθεί προ διετίας (ως αντιδήμαρχος τότε) σε αλυτρωτική τουρκο-εκδήλωση «Δυτικοθρακιωτών» στην Κωνσταντινούπολη. Το είχε καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη του «Σπάρτακου» και μας είχε πει ο δήμαρχος Πετρίδης ότι επρόκειτο για…ιδιωτική επίσκεψη!












3. Εδώ πάλι ο πρόξενος (16-7-2013)  στον γνωστό καναπέ με τον πρώην πρόεδρα της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» (ΤΕΞ) δικηγόρο Αχμέτ Καρά.













4. Ίδιο πάλι το σκηνικό, αλλά αυτή τη φορά ο πρώην βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη μαζί με τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ (και τον υποπρόξενο Αντνάν Οζτούρκ παραδίπλα). Τι άλλο άλλαξε; Μάλλον η οικειότητα που αυξήθηκε, καθώς ο πρόξενος πήρε να…απλώνει χέρι. Ήρεμα βρε! Θα μας παρεξηγήσουνε!














5. Εδώ όλα τα λεφτά, καθώς ο πρόξενος εν πλήρει χαλαρώσει συνεχίζει να…απλώνει (16-7-2013) προς τη συνεσταλμένη κορασίδ….εεεε τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μέτε εννοούμε! Τσ-τσ-τσ!  Τι τρελλά αγόρια!













6. Τρεις μέρες αργότερα (19-7-2013) ο Ιλχάν Σενέρ εν μέσω των δύο ψευδομουφτήδων Σερήφ και Μέτε στο ιφτάρ που παρέθεσε η ψευδομουφτεία Κομοτηνής. Πιο σεμνή πόζα αυτή (αν και ομολογούμε ότι τα χέρια του δεν…τα βλέπουμε)!













7. Ο πρόξενος προ 2 περίπου μηνών στην Ξάνθη στην αυλή του σπιτιού του Μέτε. Χωρίς άλλα σχόλια…















8. Πρωί πρωί της εορτής του Ραμαζανίου μετέβη (πάλι) ο πρόξενος στην Ξάνθη και φυσικά πέρασε από την παράνομη ΤΕΞ. Δύο-τρεις ώρες μετά οι εδώ εικονιζόμενοι ψευδομουφτήςΑχμέτ Μέτε και βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήγαν πάλι να τον δούνε στην Κομοτηνή. Τέτοιο στερητικό σύνδρομο δεν ξανάγινε!












9. Θα μου πείτε «τι έκανε πάλι αυτός»! Ε, εντάξει, τίποτε (απ’ όσο ξέρουμε) τις τελευταίες δέκα μέρες, αλλά αφιέρωμα σε κολαούζους του προξένου χωρίς δήμαρχο Χατζηευαγγέλουγίνεται; Δεν γίνεται! Ξαναδείτε τον λοιπόν (για να τον εμπεδώσετε) στην τουρκοέκθεση Κεντήματος που διοργάνωσε τον Ιούνιο η ΤΕΞ στον Κύρνο Ξάνθης, στριμωγμένο σε β΄πλάνο, δίπλα στον Μάντατζη και βέβαια ΠΙΣΩ από τον αφέντη Σενέρ! Κι ας είναι ασφαλώς ο δήμαρχος της περιοχής! Είπαμε, “κεντάει” το παλικάρι…













10. Και να μην ξεχνιόμαστε, ε; Το…ντέφι άλλωστε εξακολουθεί να χτυπάει για πολλούς ακόμη ελληνόφωνους στη Θράκη…

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: