Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Ρίχνουν λάδι στην φωτιά οι Αλβανοί: Συνέλαβαν Έλληνες επειδή τίμησαν την επέτειο δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα

Τρείς μέρες μετά την εκδήλωση μνήμης για την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα και μία μέρα μετά την διαδήλωση αλβανών εθνικιστών στο Φίερι όπου έντυσαν σκυλιά με ελληνικές σημαίες, οι αλβανικές αρχές αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα και να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, ρίχνουν λάδι στην φωτιά συλλαμβάνοντας Έλληνες που παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο για τον Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Aftonomi.gr πριν από λίγη ώρα η αλβανική αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη ενός Ελλαδίτη κι ενός Βορειοηπειρώτη, ενώ μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους συνελήφθησαν.
Εντωμεταξύ, χθες  η Αστυνομική Διεύθυνση Αυλώνας σε ανακοίνωση της προς τα αλβανικά ΜΜΕ αναφέρει:  Σε σχέση με το συμβάν της 11ης Αυγούστου 2013 στην πόλη της Χιμάρας κατά τη διάρκεια του τριετούς μνημόσυνου του Αριστοτέλη Γκούμα, όπου κάποιοι παρόντες σε αυτό το μνημόσυνο, Αλβανοί και Έλληνες πολίτες, μίλησαν με εθνικιστικό μίσος, σας ανακοινώνουμε ότι:
Από την πλευρά της Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Περιφέρειας Αυλώνας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και το υλικό έχει σταλεί στην Εισαγγελία του δικαστηρίου της Περιφέρειας Αυλώνα, όπου κατηγορούνται Αλβανοί και Έλληνες πολίτες για την εγκληματική αυτή πράξη περί επίκλησης εθνικού μίσους σύμφωνα με τον Νόμο 266 παράγραφος 25 του Ποινικού Δικαίου.
Η Διεύθυνση της Αστυνομίας της Περιφέρειας του Αυλώνα σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Νομού Αυλώνα, εργάζεται για την ολοκληρωμένη καταγραφή αυτού του συμβάντος".
Η Διεύθυνση της Αστυνομίας της Περιφέρειας του Αυλώνα τόνισε ότι είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα σε ολόκληρη την περιοχή σε όλες τις μορφές της και προσκαλεί όλους τους πολίτες του Αυλώνα να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αστυνομία για την πάταξη της εγκληματικότητας ώστε να έχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση ούτε από το Υπουργείο Εξωτερικών ούτε από τις Διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αλβανία
Η Aftonomi.gr παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για οτιδήποτε νεότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: