Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Τα Βαλκάνια τροφοδοτούν με αντάρτες την αντιπολίτευση στη Συρία»



Η αποστολή  ατόμων , δηλαδή Αλβανών από τα  Σκόπια, και η ένταξή τους στην Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα ή σε άλλες αντικυβερνητικές ομάδες στη Συρία, η σε οποιαδήποτε άλλο μέτωπο σύγκρουσης, δεν αποτελεί επίσημη θέση της Δημοκρατίας των Σκοπίων  και σε κανένα μέρος του εδάφους της δεν εκπαιδεύονται αντάρτες  για να σταλούν στην εν λόγω χώρα.


Οι περίπου 300 νεοσύλλεκτοι που βρίσκονται σήμερα στο μέτωπο της Συρίας και πολεμούν στο πλευρό των ανταρτών, είναι από τις βαλκανικές χώρες και τουλάχιστον καμιά δεκαριά είναι από  τα Σκόπια.

Μέχρι στιγμής ανεπίσημες πληροφορίες δείχνουν ότι η πρόσληψη των Ισλαμιστών γίνεται στη Γερμανία.

Ένα πρόσφατο έγγραφο  των μυστικών υπηρεσιών το οποίο διέρρευσε  και ήρθε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι τα  μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας, φροντίζουν τις οικογένειες των εθελοντών και τους παρέχουν στέγη και χρήματα, με την προϋπόθεση  ότι ο επικεφαλής της οικογένειας ή ο μεγαλύτερος υιός έχει πάει στη Συρία να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών με το πρόσχημα της θρησκείας.

«Δεν υπάρχουν  επίσημα στοιχεία  που να δηλώνουν ότι  πολίτες μας πήγαν στη Συρία ή αλλού, όπου υπάρχει σύγκρουση, είπε ο Ίβο Κοτέβσκι, προσθέτοντας ότι  το υπουργείο Εσωτερικών παρακολουθεί την κατάσταση και έχει καθημερινά  πληροφορίες οι οποίες συγκρίνονται ή αλλάζονται  με στοιχεία ξένων μυστικών υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει την επιβεβαίωση της πιθανής  συμμετοχής  πολιτών από τα Σκόπια. Με τον τρόπο αυτόν,  διαπιστώνεται  μια πιθανή συμμετοχή ενός πολίτη των Σκοπίων καθώς και η ακριβής ταυτότητά του.

Επιπρόσθετα ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Πετρίμ Σελίμι, επιβεβαίωσε ότι εθελοντές Κοσοβάροι, συμμετέχουν  στο πλευρό των ανταρτών και συμπλήρωσε ότι η θέση της κυβέρνησης της Πρίστινα είναι ταυτόσημη με αυτήν των Σκοπίων για τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία, γράφει η Βέτσερ.

www.echedoros-a.gr
--

Δεν υπάρχουν σχόλια: