Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΜΕ και ξεχασμένες αλήθειες

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Έγραφε ο Πρόεδρος της πάλαι ποτέ ΔΗΑΝΑ Κ. Στεφανόπουλος στην ανακοίνωσή του της 15/9/1993 με την οποίο ανακοίνωνε τη διάλυση του κόμματος: «Είναι γνωστό σε όλους ότι έχουν συσταθεί πολιτικές κοινοπραξίες κομματικών συμφερόντων, οικονομικών κυκλωμάτων και κηδεμόνων  των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που καθορίζουν και επιβάλλουν  τους κανόνες του εκλογικού παιχνιδιού» (βλ. «Ελευθεροτυπία» της 15/9/1993 και περισσότερα στο άρθρο μου: «Η παραχάραξη της Δημοκρατίας», στα «Πολιτικά Θέματα» της 8/10/1993). Αυτή ήταν και είναι η αλήθεια για τα διαβόητα ΜΜΕ στην Ελλάδα των Ελλήνων Χριστιανών, άλλο το ότι όταν ο Πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έλεγε τα εντελώς αντίθετα περί… δημοκρατίας.
Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση της αλήθειας που διατύπωσε ο Κ. Μαρξ στα 1859 γράφοντας και τα εξής στον Πρόλογο της Πολιτικής Οικονομίας:
«Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τους αλλά, αντίθετα, το κοινωνικό τους ΕΙΝΑΙ καθορίζει τη συνείδησή τους» (Ανάλυση αυτής της θεμελιώδους κοινωνιολογικής και πολιτικής διαπίστωσης με διαχρονικές διαστάσεις βλ. στο έργο μου: «Η κομμουνιστική Ουτοπία» εκδ. «Κάδμος» 2010, σελ. 45 επ. όπου το Κεφάλαιο: «Οι τρόποι διαμόρφωσης της συνείδησης»).
Το μέγα ερώτημα:
Ως πότε τα ΜΜΕ θα πηδούν πολιτικούς, πολιτικούς θεσμούς και τον «κυρίαρχο» λαό;

Δεν υπάρχουν σχόλια: