Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Άγγλοι… αντιρατσιστές!

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Εδώ και δεκαετίες, οι εν Ελλάδι… αντιρατσιστές αποδίδουν πολύ εύκολα την σφραγίδα του ρατσιστή σε όσους από τους ελάχιστους πια Έλληνες δηλώνουν ότι είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και αλλοίμονό τους αν τολμήσουν να πουν ότι επρόκειτο -δεν λέω πρόκειται- για σπουδαία ράτσα.
Για να τους προσγειώσω αντιγράφω τα όσα έγραφε γι' αυτούς στα 1853 ο νεαρός Γάλλος Εδμόνδος Αμπού "ιστοριογράφος, πολιτειολόγος, κοινωνιολόγος" και τόσους άλλους τίτλους επιστημονικούς που του αποδίδει στα "προλεγόμενα" ο δικός μας Δ. Καμπούρογλου. Έγραφε, λοιπόν ο εν Ελλάδι  διατρίψας επί διετίαν Αμπού για τους Άγγλους: "Είναι αλήθεια ότι οι Άγγλοι είναι τρομερά Άγγλοι. Ειπώθηκε κάπως δικαιολογημένα: "Εκείνο που αποτελεί τη δύναμη αυτών των ανθρώπων είναι ότι επαναλαμβάνουν είκοσι φορές την ημέρα: "Είμαι Άγγλος" (βλ. Εντ. Αμπού: "Η Ελλάδα του Όθωνος", πρόλογος - επιμέλεια Τάσου Βουρνά, εκδ. "Αφών Τολίδι", Αθήνα, χ.χ., σελ. 75).
Γι' αυτό και ο αγγλικός ιμπεριαλισμός βασίλευσε για εκατονταετίες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και τις θάλασσές της (τη σκυτάλη από το 1947 παρέλαβαν οι ΗΠΑ, με το γνωστό "Δόγμα Τρούμαν". Όσο για τους… προοδευτικούς… αντιρατσιστές της Ελλάδας, αυτοί απαιτούν από τη Μέρκελ να τους ταΐζει με δανεικά και αγύριστα.
Αντιρατσισμός + δάνεια + μίζες + κοπρίτες και λαμογιές = "κολύμπι στα σκατά".
Καλό… μπάνιο. Αξιοπρέπεια; Τί σημαίνει; Τρώγεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια: