Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Η ψωροκώσταινα Ελλάς και οι μαχαραγιάδικες αμοιβές βασιλιάδων, προέδρων Δημοκρατίας, διοικητών ΔΕΚΟ, ΕΡΤ, τραπεζών και πάει λέγοντας.

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Βρισκόμαστε στα 1852-1853, χρόνια παραμονής στην Αθήνα του Γάλλου αρχαιολόγου και κοινωνιολόγου Έντμοντ Αμπου, ο οποίος μας άφησε τα απομνημονέυματά του από αυτή του την εμπειρία στο έργο του: "Η Ελλάδα του Όθωνος" (επιμέλεια Τάσου Βουρνά, εκδ. "Αφών Τολίδη", Αθήνα, χ.χ. σελ. 219).
Διαβάζουμε: "Η βασιλική χορηγία (του Όθωνα) φθάνει το ένα εκατομμύριο δρχ. (900.000 γαλλικά φράγκα)… Είναι πολύ για τον τόπο. Αυτό το εκατομμύριο δραχμές είναι το δέκατο πέμπτο των δαπανών της Ελλάδας. Αν ο αυτοκράτορας της Γαλλίας έπαιρνε για λογαριασμό του το δέκατο πέμπτο του Προϋπολογισμού θα είχε μια χορηγία 100 με 120 εκατομμύρια φράγκα. Είναι λυπηρό ένας λαός που ο μισός πεινάει, να είναι καταδικασμένος να κόβει από τα χόρτα του και από τις ελιές του για να πληρώνει ένα εκατομμύριο σε έναν ξένο που δεν τον διάλεξε και του τον έχουν επιβάλλει".
Ο ίδιος θα γράψει: "Οι καρδιές του βασιλιά και της βασίλισσας έμειναν γερμανικές" (σελ. 227).
Συμπέρασμα: Ο Όθων έπαιρνε πολύ περισσότερα από τον Γάλλο αυτοκράτορα (αναλογικά).
Οι μεταπολιτευτικοί Πρόεδροι Δημοκρατίας στην Ελλάδα παίρναν πολύ περισσότερα από τους προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ.
Οι αποτυχημένοι διοικητές των ΔΕΚΟ, των τραπεζών, της ΕΡΤ, της ΔΕΗ και πάει λέγοντας που μας "έμπασαν στα σκατά" αμείβονται σαν μαχαραγιάδες, ενώ οι μισοί Έλληνες πεινάμε και καλά να πάθουμε, το τραβά ο οργανισμός μας! Είμαστε λαός για τα… πανηγύρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: