Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Το κράτος μπάχαλο και λαός για κλάματα

Ο. πολίτης Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Μέσα σε μια αποσυντιθεμένη δημόσια «διοίκηση» και σε μια παραπαίουσα  ελληνική κοινωνία, το ελληνικό «κράτος», αποδείχνεται το πιο σπάταλο στους εθνικούς του πόρους.
Αυτό προκύπτει από τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία –βάσει εκθέσεων διεθνών οργανισμών- τα οποία καταχωρεί η «Εφημερίδα του Κέντρου Σοσιαλιστικών Μελετών» (φύλλο Αυγούστου του 2012, σελ. 6, όπου το ντοκουμενταρισμένο κείμενο του Λουκά Θεοχαρό­πουλου).
Αντιγράφω ενδεικτικά:
1.            «Όπως αναφέρουν οι επίσημες αναφορές, οι κοινωνικές δαπάνες (στην Ελλάδα) έχουν αυξηθεί από 19% του ΑΕΠ το 1996, στο 22% το 2003 και στο 29% το 2009».
Ερώτημα: Πού πήγε και πώς διετέθηκε αυτή η τεράστια, η αστρονομική αύξηση των κοινωνικών δαπανών;
Φάτε, πιέστε βρε αδέλφια, μέσα στα χίλια βιλαέτια, όπως έλεγε ένα δημώδες τραγούδι κατά την Τουρκοκρατία.
2.            «Οι δαπάνες της κεντρικής κυβέρνησης σε ονομαστικές τιμές έχουν σχεδόν διπλασιασθεί. Σημείωσαν αύξηση 49 δις ευρώ το 2009, από 27 δις ευρώ το 2003».
Ατέλειωτο φαγοπότι κουμπάρων και κοπριτών (διορισμένων από το παράθυρο) με τη μερίδα του λέοντος στα διαβόητα ομόλογα των Ταμείων.
3.            «Οι χώροι της υγείας και της εκπαίδευσης γνωρίζουν ανισότητες όσον αφορά την πρόσβαση των πολιτών, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν μείωση, παρά την ικανοποιητική αύξηση των δαπανών».
Το χρήμα ρέει αλλά  η Ελλάδα δεν έχει ούτε υγεία ούτε παιδεία. Τί να τα κάνει αυτά ο «κυρίαρχος» λαός; Αρκεί που τον ονομάζουν «κυρίαρχο» (Θα τον έλεγα πολιτικό Αυστραλοπίθηκο).
4.            «Το σκέλος των ιδιωτικών δαπανών υγείας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των μελετητών του ΟΟΣΑ υπολογίζεται περί το 38,5% των συνολικών δαπανών. Οι δαπάνες αυτές είναι από τις μεγαλύτερες δαπάνες χωρών του παραπάνω οργανισμού. Ξεπερνά κατά 153 ευρώ τη μέση ιδιωτική δαπάνη χωρών-μελών του ΟΟΣΑ».
Παρ’ όλα αυτά ο «κυρίαρχος» λαός σκούζει μεν, στηρίζει δε το χυδαίο συμμοριακό σύστημα.
5.            «Το ασφαλιστικό σύστημα παρ’ όλα τα κατά καιρούς «νοικοκυρέματα», εξακολουθεί να παραμένει μια βραδυφλεγής βόμβα της ελληνικής κοινωνίας»!
Η Ελλάδα, λοιπόν, χωρίς ασφαλιστικό σύστημα, όπερ σημαίνει ότι μελλοντικά ο «κυρίαρχος» λαός θα ψοφά στα παγκάκια.
Ε, και, λοιπόν;
Προτιμά να ψοφήσει παρά ν’ αποκολληθεί από το σύνολο των κομμάτων της αρπαχτής!
Είναι αυτονόητο ότι τα μακάβρια αυτά δεδομένα χειροτέρευσαν με τη χρεοκοπία και την κυβέρνηση της Τρόικα.
Τέτοιος ανεύθυνος και πολιτικά ανώριμος λαός δεν πέρασε πάνω από τη γη των Ελλήνων και όχι μόνο!
Άντε για τα... θυμαράκια! Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: