Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

RADIO SYMBAN ΣΤΙΣ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 2.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ


RADIO SYMBAN

867 NEW CANTERBURY ROAD, HURLSTONE PARK, SYDNEY

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


cid:image001.jpg@01CC05C3.54881DB0








ΡΑΔΙΟ  ΣΥΜΠΑΝ




στο Ράδιο Σύμπαν στην εκπομπή του

Δημήτρη Συμεωνίδη

ΒΙΒΛΙΟ- ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013
και 11.00  το μεσημέρι ώρα Ελλάδος
και ώρα 8.00μμ ώρα Αυστραλίας
Ο καθηγητής Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου

Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Θα μας μιλήσει για τα δύο νέα βιβλία του
Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ - KAI H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ
Τό πόνημα αὐτό ἀποτελεῖ ἀπότοκο τῆς παρεμβάσεως τοῦ συγγραφέως στίς διϊστάμενες ἀπόψεις πού διατυπώθηκαν τό Σεπτέμβριο τοῦ 2004 μεταξύ τοῦ τότε Προέδρου τῆς Δημοκρατίας Κ. Στεφανοπούλου καί τοῦ τότε Ἀρχιεπι­σκόπου Ἀθηνῶν καί Πάσης Ἑλλάδος μακαρι­στοῦ Χριστοδούλου, ὡς πρός τό περιεχόμενο καί τήν ἀξία τῆς παραδόσεως γιά τό ἔθνος τῶν Ἑλλήνων.
Ἡ τότε παρέμβαση τοῦ γράφοντος δημοσιεύθηκε τόν Ὀκτώβριο τοῦ 2004 καί ἀποτέλεσε τόν κορμό καί τό ἔναυσμα γιά τοῦτο τό πόνημα, τό ὁποῖο βελτιώθηκε ὡς πρός τίς προσθῆκες πού ἔγιναν στά σχετικά ζητήματα.
Ὁ γράφων ὑποστήριξε τότε ἐκθύμως τίς ἀπό­ψεις τοῦ μακαριστοῦ Χριστοδούλου, τίς ὁποῖες θεώρησε ἐθνωφελεῖς καί ἀπαραίτητο στοιχεῖο στή ζωή τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας. Τό ἐξαγόμενο συμπέρασμα αὐτοῦ τοῦ συνοπτικοῦ ἐρευνη­τικοῦ ἐγχειρήματος εἶναι ὅτι: Λαοί καί ἔθνη δέν μποροῦν νά ζήσουν καί νά προκόψουν χωρίς τήν ἐθνική τους παράδοση, γιατί ἡ παράδοση συνιστᾶ τήν πλατανόριζα τοῦ ἔθνους τῶν Ἑλ­λήνων καί τό κρηπίδωμα τῆς ἀσφαλοῦς προσδέσεως τοῦ ἐθνικοῦ σκάφους.Εἶναι αὐτό ἀκριβῶς πού ἐπιδιώκει νά κατεδαφίση ἡ Παγκοσμιοποίηση καί νά μετατρέψη τούς λαούς καί τά ἔθνη σέ κοινωνικό πολτό χωρίς μνήμη καί χωρίς ἱστορικό παρελθόν.Σ’ αὐτό τό ἀντιλαϊκό καί ἀντεθνικό ἔργο της ὑποβοηθεῖται, ἀπό ἄγνοια ἤ ἀπό σκοπιμότητα, ἀπό ὅλους ἐκείνους, οἱ ὁποῖοι μέ περισσή αὐταρέσκεια αὐτοαποκαλοῦνται προοδευτικοί!!
Γι’ αὐτούς -καί ὄχι μόνο- τούς λόγους ἀνακύπτει τό χρέος τῶν Ἑλλήνων γιά μία νέα ἐθνική ἀντί­σταση, ἡ ὁποία φαίνεται νά σκιρτᾶ, ἀλλά πολύ φοβᾶμαι ὅτι θά ναυαγήσει μέσα στήν πλημμυρίδα τῶν προσωπικῶν φιλοδο­ξιῶν καί τίς “φροντίδες” τῶν γνωστῶν καί ἀγνώστων ὑπονομευτῶν.
Η Μακεδονία στη μέγγενη της Τρίτης Διεθνούς και του ΚΚΕ
Σκοπός του ανά χείρας έργου είναι ν' ανασύρει τις ιστορικές πηγές του διεθνισμού του Κ.Κ.Ε. και τις ολέθριες συνέπειές του για όλα τα εθνικά μας θέματα και ιδιαίτερα για τη Μακεδονία μας και τη Θράκη.

Επρόκειτο για μια αδιανόητη πολιτική και εθνική συμπεριφορά ενός κόμματος, η ηγεσία του οποίου υποτάχτηκε πλήρως στις εντολές και τις επιθυμίες της Γ΄ Διεθνούς δηλαδή του καθοδηγητικού κομμουνιστικού κέντρου το οποίο τελικά, λειτούργησε ως όργανο επιβολής του σοβιετικού ηγέτη Ι. Στάλιν, ο οποίος τη χρησιμοποίησε ως εφαλτήριο και ιμάντα της δικής του πολιτικής, για περίπου ένα τέταρτο του αιώνα.

Ο Ι. Στάλιν τη δημιούργησε το 1919 και ο ίδιος την διέλυσε το 1943. Τόσο η Γ' Κομμουνιστική Διεθνής (ΚΟΜΙΝΤΕΡΝ, που αποτελεί σύνθεση των αρχικών λέξεων κομμουνίστκυ Ιντερνασιονάλ) όσο και η κατά την εποχή εκείνη λειτουργούσα Βαλκανικά Σοσιαλιστική Ομοσπονδία (Β.Σ.Ο.) και η μετεξέλιξή της σε Βαλκανική Κομμουνιστική Ομοσπονδία (Β.Κ.Ο.) είχαν ως βασική τους αποστολή την αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Θράκης και τη δημιουργία της "Μακεδονίας του Αιγαίου" ή του "Μακεδονικού έθνους".

Αυτό το "προαιώνιο όνειρο" των Σλάβων, όπως το διακήρυξαν πολλές φορές οι ίδιοι και σε κάθε ευκαιρία, υποβοηθήθηκε αφάνταστα από τον αρχηγό του Κ.Κ.Ε. Ν. Ζαχαριάδη, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του το 1931 ως απεσταλμένος του Στάλιν, στον οποίο ουσιαστικά και έδινε λόγο, αφού οικοδόμησε το Κ.Κ.Ε. απόλυτα προσωπολατρικό και γονατιστό σε όλες του τις αποφάσεις.

Πιο πέρα, η ανάδειξη αυτής της θλιβερής ιστορίας είναι χρήσιμη ως ιστορικό δίδαγμα, για τους σημερινούς ταγούς του ελληνισμού αλλά και του "κυρίαρχου" λαού για τους εθνικούς κινδύνους που υποκρύπτει η ανιστόρητη εμμονή των Σκοπιανών να ονομάζονται "Δημοκρατία της Μακεδονίας"!



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο συγγραφέας  Παναγιώτης Λ. Παπαγαρυφάλλου  γεννήθηκε στη Λάρισα όπου και περάτωσε τις γυμνασιακές του σπουδές.
Σπούδασε πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές επιστήμες και νομικά στα πανεπι­στήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς.
Ως φοιτητής και νεαρός επιστήμονας ανέπτυξε συνδικαλιστική και πολιτική δράση μέσα από τις γραμμές της ΕΔΑ και συνέβαλε ουσιαστικά στη συνεργασία και κοινή δράση των συλλόγων διπλωματούχων: Παντείου Ανωτάτης Σχολής, Πο­λιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανωτάτης Σχο­λής Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανωτάτης Σχολής Εμπορικών και Οικονομικών Επιστημών και της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς.
Στα πλαίσια αυτά αγωνίστηκε για θέματα της παιδείας, της δημοκρατίας, της οικονομικής ανάπτυξης και το Κυπριακό, μέσα από συνέδρια και συνδιασκέψεις.
Έγραψε πολλά επιστημονικά έργα γύρω από θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, δη­μόσιας διοίκησης, γεωργικών και ναυτικών συνεταιρισμών. Γι' αυτή του την επιστη­μονική προσφορά τιμήθηκε μεταπολιτευτικά, με την απονομή σχετικών βραβείων από το Δήμο Αθηναίων και την Ακαδημία Αθηνών.
Πέρα απ' αυτά συνέγραψε βιβλία πολιτικού περιεχομένου καθώς και ιστορικά για την Αθηναϊκή Δημοκρατία και τη Μακεδονία (Πίνακας των έργων του παρατί­θεται στο τέλος του έργου).
Για την πολιτική και κοινωνική του δράση και την αντίσταση του κατά του στρα­τιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967, εκτοπίστηκε στο «Παρθένι» της Λέ­ρου την περίοδο 1968-1970.
Εκεί, βλέποντας, ακούγοντας και παρατηρώντας τα τεκταινόμενα στη διαμάχη των στελεχών και των ηγετικών κλιμακίων του ΚΚΕ, σχημάτισε την τραυματική άποψη για την κομμουνιστική ουτοπία.
Η ζωή και η ιστορία τον δικαίωσε, αλλά αυτή τη δικαίωση την πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού πια ο μεταπολιτευτικός του αγώνας στράφηκε εναντίον ολοκλήρου του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Μόνος εναντίον όλων.

ΕΡΓΑ ΤΟΥ Π. Λ. ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
1 .Η εξέλιξη των Γεωργικών Συνεταιρισμών στην Ελλάδα από την επανάστα­ση του 1821 μέχρι το 1940, Αθήνα, 1973.
2. Η Δημόσια Διοίκηση, Αθήνα, 1973.
3. Το Ανώτατο Συμβούλιο Δημοσίων Υπηρεσιών (ΑΣΔΥ), Αθήνα, 1973.
4. Οι καταβολές του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως στην Ελλάδα και οι προσπάθειες διοικητικής οργανώσεως του, στην Επιθεώρηση Τοπικής Αυτοδιοικήσεως (ΕΤΑ) έτους 1974, τευχ. Α.
5. Αρμοδιότητες των ΟΤΑ στην αλλοδαπή και δικαιολογητικές βάσεις αυτών γενικά, ΕΤΑ, έτους 1974, τεύχ. ΣΤ.
6. Το πρόβλημα της ουσιαστικοποιήσεως των αρμοδιοτήτων της ΤΑ. στην Ελλάδα και οι δικαιολογητικές βάσεις της διεύρυνσης τους, ΕΤΑ, έτους 1974, τεύχη Ζ-Η.
7. Τοπική Αυτοδιοίκηση και δημοκρατία, ΕΤΑ, έτους 1974, τεύχ. ΙΑ.
8. Το Σχέδιο Συντάγματος και η ΤΑ. Προτάσεις στη Βουλή, ΕΤΑ, έτους 1975, τεύχ. Α.
9. Η μεταπολεμική εξέλιξη και διάρθρωση των οικονομικών της ΤΑ. στην Ελ­λάδα με συγκριτικά στοιχεία των Ευρωπαϊκών χωρών, ΕΤΑ, έτους 1975, τεύχη Δ-Ε.
10. Η συγχώνευση των κοινοτήτων στην Ελλάδα, ΕΤΑ, έτους 1975, τεύχ. Ι.
11. Παρατηρήσεις στο Σχέδιο νόμου «Περί Γεωργικών Συνεταιρισμών», Περιοδ. «Αγροτική Αναγέννηση» 1976, τεύχ. 18.
12. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο Σύνταγμα, ΕΤΑ, 1976, τεύχ. Δ.
13. Θέματα ΤΑ. -Παραδόσεις μαθημάτων, ΕΤΑ, τεύχ. Β'/1977.
14. Η νομοθεσία της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (Π. Ε. Ε. Α. ) για τους συνεταιρισμούς, ΕΤΑ 1977, τεύχ. ΣΤ.
15. Η διάρθρωση της αγροτικής οικονομίας και των θαλασσίων μεταφορών στην Ελλάδα πριν και μετά την Επανάσταση του '21 (ναυτικοί και γεωργι­κοί συνεταιρισμοί-Αθήνα, 1977, (Έπαινος Ακαδημίας Αθηνών).
16. Το δικαίωμα γνώμης των δημοτικών αρχόντων, περιοδικό «Τοπική Αυτοδι­οίκηση» (ΤΑ.) 1978, τεύχ. 1.
17. Τα ασυμβίβαστα στο δημοτικό κώδικα και οι αρνητικές τους επιδράσεις στο θεσμό της Τ. Α. περιοδ. ΤΑ. 1978, τεύχ. 2.
18. Εισήγηση στην ομάδα εργασίας του Τ. Ε. Ε. για τη δευτεροβάθμια ΤΑ. περιοδ. ΤΑ. 1979, τεύχ. 5-6.
19. Η αλήθεια για την καταγωγή και εφαρμογή του θεσμού της Τ. Α. στην Ελεύθερη Ελλάδα της κατοχικής περιόδου, περιοδ. ΤΑ., 1980, τεύχ. 4.
20. Η ΤΑ. στην Ελλάδα της κατοχικής περιόδου-0 κώδικας Τ. Α. της Π. Ε. Ε. Α., περιοδ. ΤΑ. 1981, τεύχ. 5-6.
21. Το διοικητικό πρόβλημα της Πρωτεύουσας, περιοδ. ΤΑ. 1982, τεύχ. 1.
22. Ο θεσμός των συνοικιακών συμβουλίων στα πλαίσια της αντιστασιακής νομοθεσίας της Ελεύθερης Ελλάδας, περιοδ. ΤΑ. 1982, τεύχ. 2-3.
23. Ο θεσμός των δημοτικών και κοινοτικών συνελεύσεων και των δημοτικών και κοινοτικών δημοψηφισμάτων στον κώδικα ΤΑ. της Π. Ε. Ε. Α., περιοδ. ΤΑ., 1983, τεύχ. 5 και 6.
24. Η συμβολή του Γιάννη Μακρυγιάννη και του Δήμου Αθηναίων στην εθνική μας ανεξαρτησία, τη θέσπιση του συντάγματος και στην επανάσταση της 3^ Σεπτεμβρίου 1843, ΕΤΑ, έτους 1990, τεύχ. 30.
25. Η θεσμοθεσία της Εθνικής Αντίστασης για την τοπική αυτοδιοίκηση, Επι­θεώρηση Τοπικής Αυτοδιοικήσεως (ΕΤΑ), τεύχ. 40-42/1991.

26. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία και οι εχθροί της. Δημοσιεύθηκε στο Β' τόμο του Πανεπιστημίου Πειραιά, το 1992, στον τιμητικό τόμο για τον καθηγητή Αθα­νάσιο Κανελλόπουλο.
27.Λαϊκισμός και Δημοκρατία-Διαλεκτική της αποκεντρωμένης δημοκρατίας και του λαϊκισμού (Ένθετο στο περιοδικό «Πολιτικά Θέματα», τεύχ. της 29-10-1993).
28. Εμφάνιση και εξέλιξη του θεσμού της Τ. Α. Δημοσιεύθηκε στον Β' τιμητικό τόμο του Παντείου Πανεπιστημίου για τον καθηγητή Ι. Παπαζαχαρίου το 1994.
29. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα πλαίσια του Συντάγματος. Εκδόθηκε από την ΚΕΔΚΕ το 1995.
30. Θύμα Διπλής Δολοφονίας-Γιάννης Παπαγαρυφάλλου.Ένας μάρτυρας της ελληνικής δημοσιογραφίας, εκδ. ΕΚθ.0, Αθήνα 2000.
31. Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα, εκδ. ΕΒ60, Αθήνα 2002.
32. Ιδέες-Προτάσεις-Προβληματισμοίγια την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκδ. ΤΕΔΚ Νομού Λάρισας, 2003.
33. Πολιτική και κοινωνία στην Ελλάδα του Λαϊκισμού, εκδ. «Πολιτικά Θέματα», Αθήνα, 2003-2004 (Τόμοι 2).
34. Το χρονικό της Εθνικής μειοδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας εκδ. «Γεωργιάδη», Αθήνα, 2005
35.     Αρχαία και σύγχρονη Δημοκρατία-Από την Αθηναϊκή Δημοκρατία στη σύγ­χρονη οικογενειοκρατία, εκδ. «Πελασγός» Αθήνα, 2007.
36.     Ο Δημοσθένης και η διαχρονικότητα των λόγων του, εκδ. «Κάδμος», 2008.
37.     Η Μακεδονία στη μέγγενη της Γ Διεθνούς και του ΚΚΕ, εκδ. «Κάδμος»,
Θεσσαλονίκη, 2008.
38.     Η τοπική αυτοδιοίκηση στα πλαίσια της Εθνικής Αντίστασης (1941-1944), ανέκδοτη έρευνα, η οποία έγινε για λογαριασμό της Ακαδημίας Αθηνών (μετά την από 22 Μαΐου 2008 πρόταση μου και στην οποία κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2004). Αποτελείται από : 380 σελ. κείμενο, 100 σελ. κείμενα κωδίκων. Αυτοδιοίκησης και 13 σελ. βιβλιογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: