Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΣΟΚ = ΕΛΛΑΔΑ – Μια ναζιστική αντίληψη και πρακτική

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Αυτό είναι το συμπέρασμα το οποίο βγήκε από  τη συζήτηση που έγινε στο «δημόσιο πτυελοδοχείο» για τη λίστα Λαγκάρντ.
Την άποψη αυτή την άκρως αντιδημοκρατική και πολιτικά χυδαία διατύπωσε κυρίως ο τ. σοσιαλιστής πρόεδρός της, που τη χαρακτήρισε έτσι.
Η τερατώδης αυτή πολιτική άποψη συνιστά μια ουσιαστική ναζιστική αντίληψη που «ξεκινά από μακριά και πηγαίνει μακριά» όπως μας είπε ο τ. πρόεδρος του «χαλκείου διαφθοράς».
Αυτή η άποψη που αρνείται την έρευνα των ποινικών ευθυνών έλκει την καταγωγή της από την εποχή του «βρώμικου ’89».
Τότε, όποιος τολμούσε να ζητήσει την έρευνα των ποινικών ευθυνών του Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ευθέως ως σκευωρός που απέβλεπε να «πληγεί το κύρος του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ» και «να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία».
Είναι ιστορικά γνωστό ότι ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ «αθωώθηκε» με εκείνο το διαβόητο 7 υπέρ και 6 κατά.
Και τότε μας έλεγαν ότι η καταδίκη του Παπανδρέου θα «σημάνει χωρισμό του λαού, διχασμό εθνικό».
Επρόκειτο για έναν ωμό εκβιασμό δικαστών και λαού (βλ. Σπ. Σπύρου: «Να γιατί αθωώθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου και χρεοκόπησε η Ελλάδα», εκδ. «Πελασγός» - Ι. Γιαννάκενας», Αθήνα 2010. Σημειώνεται ότι ο συγγραφέας υπήρξε μέλος του τότε Ειδικού Δικαστηρίου).
Ήταν τότε που ο γράφων άσκησε οξύτατη κριτική κατά της ναζιστικής αυτής θεωρίας του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν τότε που ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ διακήρυσσε από τα προεκλογικά μπαλκόνια της Κοζάνης τούτο το πολιτικά χυδαίο: «Σε τούτο τον τόπο δεν υπάρχουν θεσμοί. Θεσμός είναι μόνον ο λαός» δηλαδή αυτός και το ΠΑΣΟΚ (βλ. το έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002, σελ. 110).
Ήταν τότε που ο γράφων επισήμανε τον ολοκληρωτισμό του ΠΑΣΟΚ με το κείμενό του: «Πτυχές ολοκληρωτισμού του ΠΑΣΟΚ» στα «Πολιτικά Θέματα» της 1/2/2002. Πρβλ. και τα άρθρα μου: «Λαϊκισμός = Απολυταρχισμός», στα «Πολιτικά Θέματα» της 23/4/1993 – «Η εθνική απάτη του ΠΑΣΟΚ», στα «Π.Θ.» της 7/9/2001 – «Λαϊκισμός = Ναζισμός» στα «Π.Θ.» της 8/6/2001 – «Η πολιτική `σκευωρία` ως πολιτική, ηθική και ποινική ασυδοσία» στα «Π.Θ.» της 6/10/1995 – «Μια επικίνδυνη πολιτική θεωρία: ΠΑΣΟΚ = Ελλάδα», «Πολιτικά Θέματα» της 21/12/1988).
Το έργο και η θεωρία του ναζισμού έκαναν την εμφάνισή τους ξανά και ξανά και στην αναζήτηση των ποινικών ευθυνών του υπουργού Βενιζέλου.
Στο ΠΑΣΟΚ –και τους συγκυβερνώντες- ωρύονται: «Κάτω τα χέρια από τον πρόεδρό μας» - «Η σκευωρία δεν θα περάσει».
Τα  ίδια και τα ίδια τρεις και πλέον δεκαετίες.
Όχι. Αυτή η θεωρία και πρακτική σημαίνει: Στο απυρόβλητο Παπανδρέου Γιώργος και Ε. Βενιζέλος. Σημαίνει ναζίζουσα αντίληψη για τις ευθύνες του αρχηγού.
Σημαίνει το χιτλερικό: «Η Γερμανία υπεράνω όλων», που σημαίνει, τελικά, ο Χίτλερ υπεράνω όλων. Ανεύθυνε «κυρίαρχε» λαέ! Αν δεν αντιδράσεις στη ναζιστικοποίηση του δημοσίου βίου από την κυβερνητική τριανδρία θα πεις το ψωμί ψωμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: