Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ Θέμα μειονότητας και εκπαίδευσης Κούρδων στην Ελλάδα θέτει η Αγκυρα


Συνεχίζει η Τουρκία τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλει το τελευταίο διάστημα να εμπλέξει την Ελλάδα στην υπόθεση της τρομοκρατίας και ειδικότερα της εκπαίδευσης Κούρδων μαχητών. Το θέμα αυτό θα τεθεί και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα στην Άγκυρα όπου μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον Τούρκο ομόλογο του Αχμέτ Νταβούτογλου.
  
Για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε κατά χωρών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και τόνισε πώς, «η Τουρκία θέλει να δει τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων που γίνονται στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελλάδα εναντίον του PΚΚ» και πρόσθεσε πώς «όσο οι τρομοκράτες δεν μας παραδίδονται δεν έχουν καμία σημασία τα βήματα που γίνονται τώρα, διότι εμείς θέλουμε να βλέπουμε αποτελέσματα».
Η δήλωση αυτή του Ερντογάν έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Γεωργίας Βιτβζίνα Ιβαντιχβίλι και μία ημέρα μετά τη σύλληψη των δύο Τούρκων στην Πάτρα. Σε βάρος των δύο Τούρκων είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μέσω της Ιντερπολ για συμμετοχή σε τρομοκρατία και ήδη έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Ανεβάζοντας το θέμα της τρομοκρατίας η Τουρκία επιχειρεί να στρέψει τα βέλη κατά της Ελλάδας, αφενός για εσωτερική κατανάλωση και αφετέρου καλλιεργεί εντυπώσεις διεθνώς, προκαλώντας ωστόσο με ένα ανύπαρκτο ζήτημα νέα κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε μία περίοδο ήδη τεταμένη και εν’ όψει του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στην Άγκυρα στις 4 και 5 Μαρτίου. Έχει υποστηρίξει ότι Κούρδοι μαχητές εκπαιδεύονται σε «στρατόπεδα» στο Λαύριο, τον Ωρωπό και την Κινέττα και εν συνεχεία κάνουν επιθέσεις στην Τουρκία (προφανώς μετά το μπάνιο τους στα παραθεριστικά αυτά κέντρα). Κάτι βέβαια που έχει επανειλημμένα διαψεύσει η Αθήνα και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο.
Οι Τούρκοι μάλιστα φέρονται να έχουν φτιάξει και σχετικό φάκελο με πληροφορίες της ΜΙΤ, τον οποίο θα δώσουν ή θα ενημερώσουν σχετικά τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που βρεθεί σήμερα στην Άγκυρα. Είναι δε αποφασισμένοι να πράξουν το ίδιο και κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις 4 και 5 Μαρτίου στην Τουρκία.
Είναι προφανές πώς η Άγκυρα έχει βρει ένα ακόμη θέμα για να διατηρεί ή να αυξάνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διατηρώντας βέβαια ανοιχτά όλα τα άλλα ζητήματα και τις αξιώσεις που έχει εγείρει σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Αυτή άλλωστε είναι και η επιδίωξη της ανακαλύπτοντας «στρατόπεδα εκπαίδευσης» Κούρδων τρομοκρατών.
    
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: