Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

RADIO SYMBAN 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΩΝΑΚΟ



RADIO  SYMBAN

867 NEW CANTERBURY ROAD, HURLSTONE PARK, SYDNEY




ΡΑΔΙΟ  ΣΥΜΠΑΝ

Δελτίον  τυπου





στο Ράδιο Σύμπαν στην εκπομπή του


Δημήτρη Συμεωνίδη

ΒΙΒΛΙΟ- ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013
Στις 11.00 το πρωί  ώρα  Ελλάδος
και 8.00μμ ώρα Αυστραλίας

Θα μιλήσει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglth8SDRS7uNTVEXoIxOSWESpCq7iyH0IYp6zK3AYMVS4_tiDpnhfiPLzzMmTKILwcJOgo7osxH9K4eDzT8N3TAEo3FHI3dd1NIVjhwjQ7U4wyHXXXJ3J0WvXJeBo4m2QcaVsNnN-Kuog/s1600/2+-%CE%A6%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%99%CE%91+%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9F%CE%A5+%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%A9%CE%9D%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A52.jpg
Ο  Αντώνης  Α. Αντωνάκος
Καθηγητής - Φιλόλογος
Ιστορικός – Συγγραφέας
Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ενημερώσεως
Επί των Εθνικών Θεμάτων
Αντιπρόεδρος  του Συνδέσμου
των Απανταχού  Λακώνων  «Ο ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ»

Με θέμα
Επί παντός Επιστητού


Βιογραφικό, εργογραφικό σημείωμα

Ο Αντώνιος Α. Αντωνάκος (με καταγωγή Λακωνική εκ πατρός και Αργολική εκ μητρός) εγεννήθη το 1954 στον Πειραιά, όπου και μεγάλωσε.
Είναι Φιλόλογος και Ιστορικός, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1980 διδάσκει στην Δευτεροβάθμια (Μέση) Εκπαίδευση.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ελληνικά και διεθνή συνέδρια για την Ελληνική Γλώσσα, συνεργάζεται δε με καθηγητές Πανεπιστημίων του εξωτερικού για τις μεθόδους διδασκαλίας και εκμαθήσεως της αρχαίας Ελληνικής ως ζωντανής γλώσσας.
Αρθρογραφεί σε ποικίλες εφημερίδες και περιοδικά, της Ελλάδος και του εξωτερικού δημοσιεύοντας ειδικές μελέτες και έρευνες του, σχετικές με την κλασσική ελληνική γλώσσα, την ιστορία και την λαογραφία. Τις μελέτες του έχει παρουσιάσει με πολλές διαλέξεις καθώς "και σε διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
Ιδιαιτέρως γνωστός έγινε μετά την μεγάλη επιτυχία του συγγράμματος του, με τον τίτλο «ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΗΣ» (Εκδόσεις «Νέα Θέσις» 2002), αναφερόμενο στις μοναδικές ιδιότητες της Ελληνικής, οι οποίες της δίνουν όλα τα στοιχεία υπεροχής έναντι των άλλων γλωσσών. Ένα βιβλίο, το οποίο χαρακτηρίζεται πλέον από τον πνευματικό κόσμο της Ελλάδος ως βιβλίο αναφοράς, με αξιόλογες θετικές κριτικές από σημαίνοντα πρόσωπα (όπως του π. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σαρτζετάκη, του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστοδούλου, του πρώην Υφυπουργού Οικονομικών κ. Παναγιώτη Δελημήτσου, του Ιωάννη Αρβανίτη, Επιτίμου Συμβούλου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ.λ π.) Στο εν λόγω σύγγραμμα έχουν ήδη απονεμηθεί τιμητικές πλακέτες από 15 Δήμους και πέντε πνευματικούς Συλλόγους της Ελλάδος, μεταφράζεται δε στα αγγλικά και ιταλικά.
Λόγω της επιτυχίας του εν λόγω έργου του ο συγγραφεύς ετιμήθη από την Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (Σύλλογος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ακαδημίας Αθηνών) με το να κλιθεί να ομιλήσει στην ημερίδα για την διαχρονικότητα της Ελληνικής Γλώσσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώπιον 2500 ατόμων, εκδήλωση η οποία έκλεισε με γενικό σύνθημα τον τίτλο του δικού του βιβλίου.
Το σύγγραμμα του επίσης, με τίτλο «Ελευθερία λόγου και Δημοκρατία», μοναδικό στην παγκόσμια βιβλιογραφία με αυτό το θέμα, έτυχε σημαντικής ευμενούς κριτικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (καθηγητής κ. Δ. Μούκανος), όπου και προτείνεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας να αξιοποιηθεί ως σχολικό βιβλίο για τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδος.

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Α. ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ
Μεταξύ των 24 πνευματικών του πονημάτων του συγγραφέως σημειώνονται:
Ι. «ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΓΛΩΣΣΗΣ»
(Εκδόσεις Νέα Θέσις 2002, β έκδοση 2003)
2. Ελευθερία λόγου και Δημοκρατία: Το θαύμα της Αρχαίας Ελλάδος [Φιλολογική και ιστορική προσέγγιση]. (Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σπίνο. Εκδόσεις 
AMBER)
3. ΕΛΛΗΝΙΣΤΙ (Αρχαία Ελληνικά άνευ διδασκάλου για αρχαρίους) ΤΟΜΟΙ 2 - Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ
4. Η Ελληνική Γλώσσα - Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ
5. ΑΙΕΝ ΕΛΛΗΝΙΖΕΙΝ - Εκδόσεις ΚΑΔΜΟΣ
6. Προλογική εργασία στην ελληνική έκδοση του συγγράμματος του καθηγητού των Πανεπιστημίων 
Berkley (ΗΠΑ) και Χαϊδελβέργης (Γερμανίας), Δόκτορος Nors SJosephson, με τον τίτλο «ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΪΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ».7. Η Μεγαρική Φιλοσοφική Σχολή (Έκδοση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: