Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το ΑΚΕΛ θα αγωνιστεί με έναν «ανεμόμυλο, καιροσκόπο» Λιλλήκα;


Με τον Σάββα Ιακωβίδη

Αυτή και αν είναι μοναδική και πρωτοφανής πολιτική μετάλλαξη: Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αμέσως μόλις οριστικοποιήθηκε προψές ότι πάμε σε δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών, σε δηλώσεις του, εξέφρασε τον «σεβασμό» του προς τον Γ. Λιλλήκα και υπογράμμισε τη βούληση και την επιθυμία «να βρεθούμε σε κοινούς αγώνες όπως τους είχαμε καθορίσει». Το ΑΚΕΛ ισχυρίζεται ότι είναι σοβαρό κόμμα. Φούμαρα και λήροι. Είναι ένα επιτήδειο κόμμα, που ξέρει να το χωρεί η τρύπα του πολιτικού βελονιού όταν θέλει να επιτύχει κάποιο στόχο.
Σήμερα θέλει να εκλέξει τον Στ. Μαλά στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Σε μιαν απίστευτη οβιδιακή μεταμόρφωση, ο Άντρος Κυπριανού επιδόθηκε σε γλοιώδεις και γελοιώδεις γονυκλισίες στον Γ. Λιλλήκα. Εμφανώς, εκλαμβάνει τα μέλη του κόμματός του και τους άλλους πολίτες ως ηλίθια και άνοα πρόβατα. Εντάξει, στην πολιτική όλα επιτρέπονται. Το ΑΚΕΛ, όμως, διατυμπανίζει ότι είναι κόμμα… αρχών! Ποιους περιπαίζει ακόμα; Ιδού:
Η «Χαραυγή» στις 22/7/2012, δημοσίευσε ανάλυση διά της οποίας κατάγγελλε την αντιομοσπονδιακή τοποθέτηση του Γ. Λιλλήκα και διερωτάτο: «Ποιους κορόιδευε ο Γ. Λιλλήκας όταν, ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Τ. Παπαδόπουλου, έπινε νερό στο όνομα της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας»; Επίσης, τον κατηγορούσε ότι κορόιδευε τον ΟΗΕ και τη διεθνή κοινότητα. Στις 4/12/2012, ο Ν. Κατσουρίδης, επικεφαλής της εκστρατείας Στ. Μαλά, κατάγγελλε τη θέση Λιλλήκα για έναρξη συνομιλιών από μηδενική βάση και συμπέρανε ότι, όποιος υποστήριζε τέτοια θέση, αθώωνε την κατοχική Τουρκία.
Στις 28/12/2012, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κατηγορούσε τον Λιλλήκα για όψιμη προεκλογική μεταμόρφωση στο θέμα της ΔΔΟ και παρέθετε δηλώσεις του στο περιοδικό «Σύγχρονη Άποψη» (τ.1., 14/4/2008). Στις 7/1/2013, ο Γ. Λουκαΐδης κατηγορούσε τον Λιλλήκα ότι «οι θώκοι και τα αξιώματα καθορίζουν την πολιτική και τους στόχους του», και ότι «μετέρχεται ανέντιμων, απαράδεκτων και αντιδεοντολογικών μεθόδων ανακύκλωσης ψιθύρων».
Όμως, πιο λάβρος και επιθετικός ήταν ο αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Στ. Ευαγόρου. Με αφορμή τη γνωστή θέση Λιλλήκα για το φυσικό αέριο, ο Ευαγόρου είπε (8/12/2012) ότι «η πολιτική Λιλλήκα δικαιωματικά τον έχει καθιερώσει ως τον μεγαλύτερο πολιτικό ανεμόμυλο στον τόπο». Αναφερόμενος στο φυσικό αέριο, ο Στ. Ευαγόρου επισήμανε: «Ο κ. Λιλλήκας από μόνος του ολοκλήρωσε τις διαδικασίες, πούλησε τα δικαιώματα, πήρε περισσότερα από το ''Λεβιάθαν'', ξόφλησε την Τρόικα και την έστειλε… σπίτι της. Γι' ακόμη μια φορά, ο κ. Λιλλήκας λαμβάνει το πρώτο βραβείοστον λαϊκισμό». Η «Χαραυγή» (19/12/2012) χαρακτήριζε τον Λιλλήκα ως «πολιτικό φυσανέμη».
Σε συνέντευξή του στη «Χ» (3/1/2013), ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Λιλλήκα ότι «η όλη διαδρομή του στην πολιτική απέδειξε ότι μετακινείται με τη μεγαλύτερη ευκολία, απλώς για να ικανοποιηθούν προσωπικές του φιλοδοξίες». Στις 10/1/2013, ο Γ. Λουκαΐδης κατηγόρησε τον Λιλλήκα για «αντιφάσεις και καιροσκοπισμό», και ότι ο «υπερήφανος κόσμος του ΑΚΕΛ θα δώσει ηχηρή απάντηση στα «ψευτοδιλήμματά του».
Ο Α. Κυπριανού, στις 11/1/2013, άφησε σαφή υπονοούμενα για τα περιουσιακά στοιχεία Λιλλήκα. Η «Χ», στις 4/1/2013, τον κατηγόρησε για «αρριβισμό, ασυνέπεια και αλλοπροσαλλοσύνη». Στις 25/1/2013, ο Γ. Λουκαΐδης κατήγγειλε τον Λιλλήκα για «αντιδεοντολογικές και ανήθικες πρακτικές εις βάρος του κόσμου της Αριστεράς». Λοιπόν, το ΑΚΕΛ σέβεται αυτόν τον «ανήθικο, τον ανεμόμυλο, τον αρριβίστα, τον φυσανέμη, τον ανέντιμο» Λιλλήκα, και θέλει να βρεθεί μαζί του «σε κοινούς αγώνες όπως τους είχαμε καθορίσει»; Τα σχόλια είναι ελεύθερα.

www.simerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: