Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου και ο γράφων


Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Μέρες και νύχτες ακούω και διαβάζω για τον «κύριο» Παπακωνσταντίνου, τον υπουργό των Οικονομικών, τον «τσάρο» της οικονομίας, τον «σύντροφο» του «σοσιαλιστή» Τζέφρη, τον συνεκροθάφτη της Ελλάδας που μαζί την οδήγησαν στο ΔΝΤ και την Τρόικα.
Το έγραψα και το είπα  και το γράφω και το λέω ότι ο γράφων θεωρεί προσβολή την τιμητική προσαγόρευση «κύριος», όπως την θεωρεί το ελληνικό λεξικό.
Αν ο «κύριος» Παπακωνστνατίνου και οι συν αυτώ αποκαλούνται «κύριοι», ε, τότε,  ο γράφων δεν είναι κύριος και αρνείται αυτή την προσαγόρευση. Τη θεωρεί ευθεία προσβολή της προσωπικότητας.
Τίθεται το ερώτημα: Αν όχι «κύριος» τί; Μήπως «σύντροφε»; Μα  αυτή η προσαγόρευση ξεφτιλίστηκε από τους «συντρόφους» του ΠΑΣΟΚ και τις αποχρώσεις της κομμουνιστικής αριστεράς, από την οποία, μεταπολιτευτικά, ξεκίνησαν πολλοί θιασώτες των μνημονίων και του  φρικαλέου νεοφιλελευθερισμού.
Τίθεται περαιτέρω το ερώτημα: Μήπως το πολίτης; Μα αυτή η προσαγόρευση, με ό,τι υπέροχο περικλείει, έγινε συνώνυμη του παθητικού ψηφοφόρου και των κοπριτών που ανταλλάσσουν την ψήφο τους με το διορισμό και τα μικρορουσφέτια των διεφθαρμένων πολιτικών. Απομένει η υπέροχη προσαγόρευση «συναγωνιστής»! Όμως, αυτή η τιμητική και κοινωνική προσαγόρευση ευτελίστηκε τελείως μεταπολεμικά και έχασε το κατοχικό της νόημα.
Ερωτάται: Τότε τί απομένει; Δεν απομένει απολύτως τίποτα, όπως δεν απομένει απολύτως τίποτα και στο χώρο των πολιτικών ιδεών στην Ελλάδα των Ελλήνων που «είναι πνιγμένοι στα σκατά»!
Όποιος βρει την κατάλληλη προσαγόρευση… αμειφθήσεται!


Δεν υπάρχουν σχόλια: