Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ «Να μην εμποδίσει η ΕΕ την "μακεδονική" ενσωμάτωση»


Προκλητικός απέναντι στη χώρα μας και με υποδείξεις απέναντι στις Βρυξέλλες, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος των Σκοπίων σε μια απόπειρα να επιρρεάσει τις εξελίξεις για τη διαπραγματευτική διαδικασία ένταξης της χώρας του στην Ευρωπαική Ένωση
Παρά το συνεχιζόμενο πολιτικό αδιέξοδο στα Σκόπια, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει «να τιμωρήσει» την ΠΓΔΜ με μία αρνητική έκθεση προόδου, διεμήνυσε ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, εκφράζοντας με αυτόν τρόπο την ανησυχία που επικρατεί στη γειτονική μας χώρα για την ευρωπαϊκή της προοπτική.
«Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί και χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση, η οποία είναι σίγουρα προς όφελός της», προειδοποίησε μεταξύ άλλων, και τόνισε πως η εξέλιξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το ζήτημα της ονομασίας δεν επιτρέπεται να επηρεαστεί σε καμία βάση εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στα Σκόπια.
«Η Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Ιβανόφ σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα των Σκοπίων, «δεν πρέπει να τιμωρήσει τη "Μακεδονία", τους πολίτες της και την κοινωνία εξαιτίας της ανεύθυνης και εγωιστικής συμπεριφοράς συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου ή συγκεκριμένου πολιτικού φορέα. Ας είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί.
Ενδεχόμενη αποτυχία τον Ιούνιο, δηλαδή μη ορισμός ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή ενδεχόμενη απόσυρση της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ορισμό ημερομηνίας, μπορεί να θεωρηθεί μόνο ως τιμωρία για τους πολίτες και για την κοινωνία».
Στην αναφορά του εξάλλου για το ζήτημα της ονομασίας, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές διαφωνίες στην ΠΓΔΜ, «ακριβώς αυτή την περίοδο που ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς έχει επιβάλει έναν πιο δυναμικό ρυθμό στις διαπραγματεύσεις, εντατικοποιεί τις επαφές του με τους εκπροσώπους των δύο χωρών και για πρώτη φορά, έπειτα από πολύ καιρό, εξέφρασε αισιοδοξία».
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε», σημείωσε, «ότι η Ελλάδα παρακολουθεί και χρησιμοποιεί αυτή την κατάσταση, η οποία είναι σίγουρα προς όφελός της, καθώς της δίνει ένα επιπρόσθετο επιχείρημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την παρεμπόδιση της "μακεδονικής" ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε εξ ονόματος των πολιτών και προς όφελος της χώρας».
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: