Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Προκαλούν οι Τσάμηδες: Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε στις συστάσεις των ΗΠΑ σχετικά με την ΑΟΖ, η Αλβανία να ζητήσει εξηγήσεις


Προκαλούν οι Τσάμηδες: Η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε στις συστάσεις των ΗΠΑ σχετικά με την ΑΟΖ, η Αλβανία να ζητήσει εξηγήσεις

-Προτείνουν την διεξαγωγή διαβουλεύσεων με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για την κατάληξη σε μια κοινή θέση...

Το τσάμικο κόμμα PDIU αντέδρασε σήμερα για την ρηματική διακοίνωση που κατέθεσε η Ελλάδα στον ΟΗΕ μέσω της οποίας προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει. Για τον λόγο αυτό το τσάμικο κόμμα ζήτησε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας να αντιδράσει στην ενέργεια αυτή σε συνεννόηση με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένων και των Ηνωμένων Πολιτειών ούτως ώστε να καταλήξουν σε μια κοινή θέση.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα των ελληνικών ΜΜΕ, ο πρόεδρος του PDIU Shpetim Idrizi είπε πως η κυβέρνηση της Ελλάδας έκανε πράξει την προειδοποίηση που είχε κάνει μέσω του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου σχετικά με μονομερή κατάθεση των συντεταγμένων των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ) στον ΟΗΕ.
Το τσάμικο κόμμα χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή «προβοκατόρικη» ενώ υποστηρίζει πως ήρθε ως αποτέλεσμα των ενθαρρυντικών αποτελεσμάτων των ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου. Μάλιστα επισημαίνουν για άλλη μια φορά την θέση της Ελλάδας για την διακρατική συμφωνία με την Αλβανία για τα θαλάσσια σύνορα, η οποία ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.
Τονίζουν επίσης πως η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε (!) ούτε στις συστάσεις του βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Φίλιπ Γκόρντον, ο οποίος «πριν από λίγες ημέρες τους κάλεσε να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να μην προχωρήσουν σε μια κίνηση που δεν θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Τσάμηδες. 
«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζήτησε από την Ελλάδα την προώθηση των διμερών συμφωνιών με όλους τους γείτονές της» επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Τσάμηδων.
«Υπό αυτές τις συνθήκες, το PDIU ζητά από το Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες προς την Ελλάδα, ξεκινώντας με αίτημα για παροχή διευκρινήσεων. Εν τω μεταξύ, θεωρώντας ότι αυτό δεν είναι μια πράξη που επηρεάζει την Αλβανία, προτείνουμε την διεξαγωγή διαβουλεύσεων με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για την κατάληξη σε μια κοινή θέση υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και των καλών σχέσεων στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε ένα πνεύμα αμοιβαιότητας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι τουρκόσποροι αλβανοτσάμηδες είναι πασιφανές πως υποστηρίζουν τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους εξ Αμερικής και Τουρκιάς, και κάνουν τα στραβά μάτια για τις καθημερινές προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση στην αλβανική κοινή γνώμη.

Στην ανακοίνωση τους χρησιμοποιούν σαν το «κοράνι» τις δηλώσεις του Αμερικανού αξιωματούχου αλλά αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναφερθούν στην Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας που έχουν υπογράψει 164 χώρες καθώς και η Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία ονειρεύονται να «μπουν»!

Μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα είχε προχωρήσει σε ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και του ΝΑΤΟ αναφορικά με την τουρκική προκλητική στάση από τον Ιούλιο του 2012.

Όπως και να το κάνουμε οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, στην οποία η Ελλάδα ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα, για τα οποία δεν δέχεται εντολές και συστάσεις από κανέναν!


www.aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: