Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ο «διορισμός των μουφτήδων» και το απύθμενο θράσος των τουρκοφρόνων της Θράκης…

    Την ώρα που στην ίδια την Τουρκία η επιλογή και ο διορισμός των μουφτήδων (και γενικά των θρησκευτικών λειτουργών) είναι μία αποκλειστικά κρατική υπόθεση, η Άγκυρα και τα εν Θράκη όργανά της έχουν το θράσος να απαιτούν εδώ «εκλογή» και να συκοφαντούν την Ελλάδα για…δημοκρατικό έλλειμμα!
    Αναδημοσιεύουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ» από το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr μία ενδιαφέρουσα είδηση, προερχόμενη από την τουρκική ιστοσελίδα http://www.dinihaberler.com/haber/31040/izmir-ve-bursa-ya-muftu-atamalari-yapildi.html.
    Πρόκειται για ένα δημοσίευμα (το παραθέτουμε στο τέλος αυτούσιο – για τους…τουρκομαθείς), το οποίο με λίγα λόγια αναφέρει δύο κρατικές αποφάσεις (υπ’ αριθμ. 2013/95 και 2013/96), με τις οποίες διορίζονται αντίστοιχα ο Μεχμέτ Εμίν Αγί (καθηγητής θεολογίας του Πανεπιστημίου Ουλούνταγ) ως μουφτής Προύσας και ο Ραμαζάν Μουσλού (καθηγητής θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης) ως μουφτής Σμύρνης.
    Και αν σας πέρασε κάπως…απαρατήρητο, να επαναλάβουμε τη λέξη-κλειδί: «διορίζονται»! Βλέπουμε λοιπόν πως στην Τουρκία οι μουφτήδες, όπως είναι φυσικό άλλωστε, διορίζονται από το κράτος (ενώ το ίδιο ακριβώς ενημερώνουμε ότι συμβαίνει και σε όλες γενικά τις ισλαμικές χώρες). Όταν πρόκειται όμως για την ελληνική Θράκη, τότε η επίσημη Τουρκία και τα εδώ μίσθαρνα φερέφωνά της, απαιτούν…εκλογή μουφτήδων και ιμάμηδων!
    Και όχι μόνο αυτό, αλλά βέβαια παρουσιάζουν και τον διορισμό σαν μια πράξη αυταρχική και αντιδημοκρατική, που παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία της μειονότητας! Δηλαδή όταν διορίζει η Τουρκία τους μουφτήδες είναι μια δημοκρατική πράξη, αλλά όταν τους διορίζει η Ελλάδα είναι φασιστική;
    Λοιπόν, επειδή το θράσος και η υποκρισία θα έπρεπε να έχουν και κάποια όρια, ας τους πούμε – για να τελειώνουμε – ότι αφού απαιτούν εκλογές μουφτήδων, εμείς (ως…πολιτισμένοι άνθρωποι) θεωρητικά δεν το αποκλείουμε! Μόλις λοιπόν αρχίσουν να γίνονται εκλογές στην Τουρκία, τότε μπορεί ν’ αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε και για εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: