Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τσιμεντάρισμα του διαρραγέντος βόθρου

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων


Η εσπευσμένη και πανικόβλητη κατάθεση των εταίρων της εθνοκτόνου και κοινωνιοκτόνου συγκυβέρνησης για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, προκειμένου να διερευνήσει τις πολύμορφες ευθύνες του τ. υπουργού των Οικονομικών στην υπόθεση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ, αποβλέπει σ’ ένα και μόνο σκοπό: Στο τσιμεντάρισμα του διαρραγέντος πολιτικού βόθρου να περιοριστούν τα απόνερά του μόνο σ’ ένα πρόσωπο. Όμως τα απόνερα φθάνουν σε πολύ υψηλότερα –αλλά και χαμηλότερα πολιτικά και υπηρεσιακά πρόσωπα. Φθάνουν στον πολλά βαρύ υπουργό Οικονομικών Βενιζέλο και στον πολύ ελαφρό πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Χρόνια και χρόνια  οι στημένοι μηχανισμοί του χυδαίου συμμοριακού συστήματος κατορθώνουν να τσιμεντάρουν άρον άρον τους διαρρηγνυομένους πολιτικούς βόθρους.
Πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο ανέδειξα εδώ και μια δεκαπενταετία με το άρθρο μου: «Η θηλιά ως βρόγχος του συστήματος» (βλ. «Πολιτικά Θέματα» της 8/12/2000). Στο κείμενο εκείνο, εκφράζοντας το αδύνατο της συγκάλυψης για πάντα, έγραφα και τα εξής: «Δίδαγμα ιστορικό και πολιτικό: Όσο καλά και αν είναι στεγανοποιημένος ο πολιτικός και εξουσιαστικός βόθρος θα έρθει κάποια στιγμή που κάποια ρωγμή του δεν θα μπορέσουν να την κλείσουν και να την τσιμεντάρουν από κάποιο απρόβλεπτο ή τυχαίο γεγονός. Αυτό το τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός έρχεται η ώρα, η ΜΕΓΑΛΗ ώρα, που λειτουργεί ως καταλύτης για την ανατροπή ή ριζική αλλαγή του σάπιου συστήματος».
Από τότε πέρασαν χρόνια και έσκασαν πολλοί βόθροι με δύσοσμα σκάνδαλα, αλλά οι βοθροποιοί της πολιτικής έσπευδαν και τα τσιμεντάριζαν.
Τώρα θα μπορέσουν να το ξανακάνουν; Αν ναι, θα πρέπει να βάλουμε ολόκληρο το σύστημα στους βόθρους και όσους το στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: