Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Συνεχίζεται ο πόλεμος για τους ιεροδιδασκάλους…

138964396852310     Πάντα προκλητικοί οι πράκτορες της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη κατά του νόμου για τους ιεροδιδασκάλους του Κορανίου…
Άρχισε εδώ και λίγες ημέρες να λειτουργεί το…εκπαιδευτικό τμήμα του νέου νόμου για τους ιεροδιδασκάλους, με την τοποθέτηση των πρώτων εξ αυτών σε σχολικές μονάδες των νομών Ξάνθης και Ροδόπης (θυμίζουμε ότι θα διδάσκουν το Κοράνιο στους μεουσουλμάνους μαθητές, κατά τις ώρες που οι χριστιανοί μαθητές θα έχουν το μάθημα των Θρησκευτικών). Με προβλήματα βέβαια, καθώς το εν Θράκη χαφιεδολόι της Τουρκίας προσπαθώντας να περιχαρακώσει το κοπάδι του, εντείνει τις προσπάθειες για να μη γίνονται αιτήσεις μουσουλμάνων γονέων (σ.σ. η παρακολούθηση των μαθημάτων Κορανίου είναι προαιρετική και αφορά μόνο όσους μαθητές προσκομίσουν τέτοια αίτηση). Ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα όμως συναντάει φυσικά το άλλο τμήμα (το θρησκευτικό), καθώς οι τουρκοπράκτορες συνεχίζουν να περιδιαβαίνουν τα χωριά της Θράκης και να καλούν τους κατοίκους σε απείθεια (ώστε να μη δεχτούν στα τζαμιά τέτοιους ιεροδιδασκάλους, διορισμένους από την ελληνική πολιτεία).
Προ ημερών λοιπόν είχαμε σχετικά άλλο ένα τέτοιο κρούσμα όταν κλιμάκιο του φασιστο-κόμματος DEB (1η φωτογραφία) με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο (και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης) Οζάν Αχμέτογλου, με αφορμή θρησκευτική γιορτή Μεβλίτ, μετείχε στην σχετική τελετή που οργανώθηκε στο τζαμί του χωριού Κιμμέρια Ξάνθης. Μιλώντας εκεί ο Αχμέτογλου, τόνισε πως ο γνωστός στον
κόσμο ως νόμος των ZEIBEK STO DEB 2240 ιμάμηδων, παρά τις μειονοτικές αντιδράσεις, τέθηκε σε εφαρμογή και ότι στα πλαίσια του, 9 άτομα ανέλαβαν επίσημα τα καθήκοντα τους στον νομό Ξάνθης. «Δυστυχώς το ελληνικό κράτος συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά του στη βούληση και στα αιτήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» συνέχισε ο λεγάμενος. «Παρά την αντίδραση που επέδειξε η μειονότητα, συνεχίζει να εφαρμόζει αυτόν τον νόμο. Και έτσι η μειονότητα που της αφαίρεσαν πρώτα τις μουφτείες, τις διαχειριστικές επιτροπές και ακόμη και τη μειονοτική εκπαίδευση (σ.σ. θρασύτατα βεβαίως ψέμματα και τα τρία), τώρα δέχεται ένα μεγάλο χτύπημα στη θρησκευτική της ελευθερία. Γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθεί από την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης η σημαντικότερη της αξία που είναι τα τζαμιά της. Αφού παρθούν και τα τζαμιά μας, το μόνο που μας απομένει είναι να δώσουμε την ψυχή μας. Αλλά όλοι θα πρέπει να ξέρουν καλά το εξής: Τα τζαμιά μας είναι η ψυχή μας. Εμείς την ψυχή μας δεν θα την δώσουμε».
Δυο μέρες αργότερα μάλιστα ακολούθησε και ανοιχτή επιστολή του σεσημασμένου αρχιλακέ του προξενείου Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, που παριστάνει και τον βουλευτή Ξάνθης με τον ΣΥΡΙΖΑ (στη 2η φωτογραφία τον βλέπετε παρέα με τον Αχμέτογλου,σε παλαιότερη επίσκεψή του στα γραφεία του DEB Ξάνθης), η οποία επιστολή δημοσιεύθηκε στον μειονοτικό τύπο και καλούσε ανοιχτά τους μουσουλμάνους γονείς και μαθητές της Θράκης να μποϊκοτάρουν το μάθημα.
Και αν δεν το καταλάβατε, το κατάμουτρο φτύσιμο της ελληνικής νομοθεσίας συνεχίζεται αμείωτο…


www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: