Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ένας "προφήτης" δικηγόρος!

Ο πολίτης Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου
Πρόεδρος της Επιτροπής Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων

Το όνομα αυτού Φώτης Κανελλόπουλος,  ο οποίος, εδώ και πολλά χρόνια έδωσε και δίνει τη μάχη της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της επαναφοράς του εθνικού νομίσματος της δραχμής.
Όμως, αυτή τη μοναχική μάχη δεν τη δίνει ούτε με κουκούλα, ούτε ανωνύμως ως "Φώτης από το Μοσχάτο".
Τη δίνει με τη διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του και τη δικηγορική του σφραγίδα.
Ο πολίτης-δικηγόρος, λοιπόν, Φώτης Κανελλόπουλος, από το έτος 2005 αγωνίζεται για την επαναφορά της δραχμής και την έξοδο της Ελλάδος από την εθνοκτόνο ζώνη της ΟΝΕ.
Το κάνει συγκεκριμένα και εγγράφως αποδεικνύεται από τα σχετικά έγγραφα που μου έστειλε. Ως βαθύς γνώστης των νομικών δαιδάλων ο Κανελλόπουλος καταθέτει την από 20/5/2005 Αίτηση Πληροφοριών προς τον υπουργό Οικονομικών δια μέσου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και επιδοτήριο δικαστικού επιμελητού.
Το Σύνταγμα - στο άρθρο 10 παρ. 3 υποχρεώνει τις Αρχές να απαντούν στους πολίτες, αλλά ο υπουργός οικονομικών το γράφει και αυτό και τον αιτούντα δικηγόρο στα… άγραφα.
Ζητούσε ο αιτών να μάθει "βάσει ποίων συνταγματικών διατάξεων πραγματοποιήθηκε η κατάργηση του εθνικού νομίσματος της δραχμής".
Ο χαλκέντερος πολίτης Κανελλόπουλος καταθέτει στο Συμβούλιο Επικρατείας την από 10/10/2005 Αίτηση Ακυρώσεως κατά του συνόλου των σχετικών πράξεων του ως άνω υπουργού, τασσόμενος υπέρ τηςεπαναφοράς της δραχμής.
Στην αίτηση αυτή καταγράφει δέκα συγκεκριμένους νομικούς και οικονομικούς λόγους ακυρώσεως, για "κατ' ουσίαν  παραβίαση του Συντάγματος" και γιατί "η ένταξη στην σκληρή ζώνη της ΟΝΕ από τηΝεοταξική Κυβέρνηση  Σημίτη, έγινε με εντελώς πλασματικά κριτήρια" (σ.σ. όπως αποδείχτηκε η πλαστότητα αποδείχθηκε παγκοσμίως).
Προχωρώντας ο Έλληνας νομικός, καταγράφει 61 συγκεκριμένους νομικούς, οικονομικούς και εθνικούς λόγους που συνηγορούσαν υπέρ της  αποδοχής της αιτήσεώς  του.
Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους - που επιβεβαιώθηκαν όλοι - ο δικηγόρος Κανελλόπουλος, ήταν και:  η καταγγελία της Στατιστικής Υπηρεσίας "που εχάλκευσε τα στοιχεία" και η καταγγελία του Λουκά Παπαδήμου "επί θητείας του οποίου ως διοικητού στην Τράπεζα της Ελλάδος εχαλκεύθησαν τα πλαστά στοιχεία".
Στον 11 λόγο σημειώνεται: "Επειδή η Ελλάδα, η πατρίδα μου την οποία αγαπώ και τιμώ σαν Έλληνας πολίτης… δεν είχε δυνατή οικονομία".
Στον 24 λόγο σημειώνεται: "Επειδή η κυβέρνηση Σημίτη πραγματοποίησε συνταγματικό πραξικόπημα σε βάρος της δραχμής".
Στον λόγο 25 σημειώνεται: "Επειδή η είσοδος της χώρας μας στην ΟΝΕ δημιουργεί μεγάλες αρνητικές - βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην οικονομική πολιτική και κοινωνική ζωή της Ελλάδος".
Στο λόγο 30 διαβάζουμε: "Επειδή το ευρώ καταργεί και διαλύει το εθνικό κράτος", σημειώνοντας και την εθνομειοδοτική άποψη του ΓΑΠ που μας είπε: "Δεν είμαστε δογματικοί στην εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων".
Στον λόγο 32 διαβάζουμε: "Επειδή το ευρώ δεν προστατεύει και δεν θωρακίζει τη χώρα, ούτε το Αιγαίο μας, ούτε την Κύπρο μας".
Στους 34 και 35 λόγους διαβάζουμε: "Επειδή το ευρώ αυξάνει την ένδεια και την ανεργία καθώς και τις τιμές των αγαθών, μειώνει τη γεωργική ανάπτυξη και αλλοιώνει την εθνική μας ταυτότητα".
Στον λόγο 60, ο "προφήτης" Κανελλόπουλος σημείωνε το 2005, "Επειδή γνωρίζω ότι η παρούσα θα απορριφθεί από το Συμβούλιο Επικρατείας, παρ' όλα αυτά την καταθέτω για την τιμή των όπλων".
Αυτό που έγινε μετά από οκτώ χρόνια με την υπ' αριθ. 2163/2013 του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας για λόγους αοριστίας και για το ότι τα όσα διεπράχθησαν από την κυβέρνηση "ανάγονται στη διαχείριση της πολιτικής εξουσίας".
Το προέβλεψε ο φίλος Φώτης, αλλά η νομική του ήττα αντανακλά στην ήττα, την κοινωνική και πολιτική και εθνική ενός ολόκληρου λαού και ενός έθνους.
Καταλήγοντας θα έλεγα: Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα αν είχε πολίτες σαν τον νομικό Φώτη Κανελλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: