Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Τουρκική φρεγάτα έξω από την Αττική είδαν Έλληνες ψαράδες!


Τουρκική φρεγάτα εθεάθη πριν από λίγη ώρα ανοικτά της Αττικής, εντός των χωρικών υδάτων μας με κατεύθυνση βορεια προς Καφηρέα.
Εγινε αντιληπτή από ψαράδικα σκάφη.
Η φρεγάτα βρισκόταν στο Ν.Α. Αιγαίο στην περιοχή του Καστελόριζου μετέχοντας σε άσκηση του τουρκικού Ναυτικού.
Η τουρκική φρεγάτα κλάσης Ο.H. Perry F-491 GIRESUN,εισήλθε στις 15:35 στα Eθνικά Xωρικά Yδατα μεταξύ  Κέας και Μακρονήσου και εξήλθε λιγη ώρα μετά τις 18:50 από το στενό του Καφηρέα.
Η τουρκική φρεγάτα Giresun είναι η πρώην αμερικανική USS Antrim (FFG-20) και είναι το 12ο κατά σειρά πλοίο της αμερικανικής κλάσης O.H. Perry. Το σκάφος αποσύρθηκε από το αμερικανικό Ναυτικό στις 8 Μαΐου του 1996 για να μεταβιβαστεί στο τουρκικό Ναυτικό  στις 27 Αυγούστου του 1997.
Το σκάφος έχει μέγιστο εκτόπισμα 4.200 τόνων μήκος 138 μέτρων και σαν κύριο οπλισμό φέρει ένα πυροβόλο OTO Melara Mk 75 των 76 χλστ., ένα μονό εκτοξευτή βλημάτων Harpoon και SM-1MR καθώς και ένα σύστημα εγγύς αμύνης Phalanx των 12, χλστ.
Το γεγονός των 34 παραβιάσεων και παραβάσεων με τον διάπλου της τουρκικής φρεγάτας λίγο έξω από το Σούνιο και εάν συνδυαστεί με τις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών και ελικοπτέρων πάνω από τους Φούρνους  που συνέβησαν πρόσφατα δείχνουν πραγματικά μα ζοφερή εικόνα των εθνικών θεμάτων όπως αυτά προδιαγράφονται.
Παραβίαση Εθνικών Χωρικών Υδάτων μαζί με 34 παραβιάσεις είναι ένας συνδυασμός καθαρά τουρκικής έμπνευσης που σαν στόχο έχει την πλήρη καθυπόταξη της Ελλάδας στις τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο. Δεν γνωρίζουμε να υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που να δέχεται τόσες «σφαλιάρες» από μια γειτονική της χώρα και να υποκρίνεται πως δεν συμβαίνει και τίποτα το σοβαρό.
Ο ξεπεσμός και η έλλειψη αξιοπρέπειας δεν έχουν πραγματικά όρια  και το ΥΠΕΞ όπως και όλη η κυβερνηση βέβαια το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να συνιστούν -τι άλλο- «στρατηγική ψυχραιμία».
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: