Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συνεχείς οι κινήσεις για την τουρκική ομογενοποίηση στα Βαλκάνια!

s-kircaali-2     Άλλο ένα επεισόδιο του ευρύτερου σχεδίου, με την επίσκεψη του ψευδομουφτή Κομοτηνής στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας…
Είναι γνωστή βέβαια η ευρύτερη πολιτική ομογενοποίησης όλων των βαλκανικών περιοχών όπου κατοικούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί και η προσπάθεια να εμφανίζονται ως Τούρκοι, ώστε να εξυπηρετηθούν τα νεοθωμανικά σχέδια της Άγκυρας. Στο «Προξενείο-Στοπ» έχουμε αναφέρει στο παρελθόν πολλά «κρούσματα» που εντάσσονται σε αυτήν την πολιτική, από τα Καραβάνια της Αφθονίας έως τις περιοδείες επίσημων Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων και τις συνεχείς επαφές με διαφόρους εγκαθέτους στην ελληνική Θράκη και αλλού. Και φυσικά θυμηθείτε και τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του νέο-σουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν για το πόσο…ενοποιημένο (υπό την ονομασία «Θράκη» μάλιστα) βλέπει τον βαλκανικό χώρο, δηλώσεις που τόσο πολύ συζητήθηκαν. 
     Επειδή όμως δεν είναι βέβαια όλες οι σχετικές κινήσεις της Τουρκίας τόσο απροκάλυπτες και τόσο ηχηρές (μάλλον το αντίθετο), ας δούμε σήμερα κάτι που μάλλον εύκολα θα πέρναγε στα ψιλά των εφημερίδων. Ο λόγος για μια πρόσφατη επίσκεψη του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας, μιας χώρας όπου θυμίζουμε ότι εγκαταβιεί μία τεράστια πληθυσμιακά μουσουλμανική μειονότητα (και για την ακρίβεια, συντριπτική πλειονότητα στο νότιο τμήμα της, όπου βρίσκεται και η εν λόγω πόλη).
     Όπως μας ενημερώνει λοιπόν η τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» στις
5/1/2014, ο Σερήφs-kircaali-1ταξίδεψε ως το Κίρτζαλι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τζελιλέ και τον ιμάμη της Νέδας Σερήφ Σερήφ.Εκεί «τους υποδέχτηκε ο μουφτής της περιοχής Μπεϊχάν Μεχμέτ, που εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και τους ενημέρωσε για την αποστολή και το όραμα (σ.σ. γουάου!) της τοπικής μουφτείας».
     Και εμείς φυσικά το…όραμα δεν θα σας το δείξουμε σήμερα (αν και το φανταζόμαστε), οπότε θα αρκεστούμε να σας δείξουμε 2 φωτογραφίες από την εν λόγω επίσκεψη, από τις οποίες μάλιστα καλό θα ήταν να αντιπαρέλθετε το προφανές, δηλαδή την καταφανώς άθλια εικόνα απερίγραπτης κακομοιριάς αυτών των φουκαράδων (που δυστυχώς κάποιοι γνωστοί «πολιτιστικοί» και «θρησκευτικοί» παράγοντες, αλλά και κάποια δεδομένα πολιτικά συμφέροντα, δεν τους αφήνουν εδώ και κάτι αιώνες να βγουν από τον πιο ζοφερό Μεσαίωνα που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη Ιστορία) και να επικεντρωθείτε στο υποφαινόμενο: στις γέφυρες δηλαδή που δομούνται και στη συνεργασία που εδώ και χρόνια χτίζεται ανάμεσα στον μειονοτικό κόσμο της ελληνικής Θράκης και τις άλλες ισλαμικές μειονότητες τόσο της Βουλγαρίας (βασικά – και λόγω εγγύτητας), όσο όμως και άλλων περιοχών (και θυμίζουμε πως ανάμεσα σε αυτές είναι και τα Δωδεκάνησα).
Όπως το είπε άλλωστε και ο ψευτομουφτής Κομοτηνής στον μουφτή του Κίρτζαλι, αφού του ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του, «εμείς που είμαστε από την ίδια περιοχή πρέπει να επωφελούμαστε από αμοιβαίες δραστηριότητες και εμπειρίες. Οπωσδήποτε και εμείς έχουμε να μάθουμε από εσάς και εσείς από εμάς».
     Όσο για τα υπόλοιπα της επίσκεψης (πάντα σύμφωνα με τη «Μπιρλίκ»), μετά από την ανταλλαγή δώρων, ο Ιμπραήμ Σερήφ και οι συν αυτώ πήγαν στο Εσκί Τζαμί στο Χάσκοβο, για να κάνουν το ναμάζι τους. Εκεί ο Σερήφ έβγαλε μάλιστα και μια ομιλία με θέμα «Ισλαμική αδελφοσύνη».
     Και έτσι, έζησαν αδελφωμένα ever after…

www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: