Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Guardian: Ύποπτη η δράση αλληλεγγύης του εμπόρου "ψυχών" Τζ. Σόρος στην Ελλάδα


Ο έμπορος "ψυχών", κερδοσκόπος και εργολάβος της παγκοσμιοποίησης Τζόρτζ Σόρος επιχειρεί με δωρεές λίγων λίτρων πετρελαίου και χρηματοδοτώντας κέντρα αλληλεγγύης να "πατήσει" στην ανικανότητα της κυβέρνησης και να το παίξει ευεργέτης και... φιλάνθρωπος στην Ελλάδα. Αυτός που έχει δώσει αγώνες υπερ των Σκοπιανών στο θέμα της ονομασίας. Η βρετανική εφημερίδα Guardian τον "δίνει" ώς και λέει πώς "η δράση του στην Ελλάδα είναι ύποτη".
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian θέλει να χρηματοδοτήσει «κέντρα αλληλεγγύης» σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βοηθηθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη νομικής υποστήριξης, ή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο γνωστός επενδυτής «θα..βοηθήσει την Ελλάδα λόγω της απουσίας της δημόσιας πρόνοιας την ώρα που η χώρα παλεύει με το χρέος της». Ο Guardian παράλληλα τονίζει πως «τα εγκαίνια ενός τέτοιου κέντρου στη Θεσσαλονίκη, έρχονται την ίδια στιγμή που όλο και περισσότεροι Ελληνες πηγαίνουν σε εκκλησίες και φιλανθρωπικά ιδρύματα για βοήθεια».
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως «το κέντρο, το οποίο είναι ένα κομβικό σημείο για τις ΜΚΟ που προσφέρουν υγειονομική περίθαλψη και νομικές συμβουλές, έχει κατακλυστεί με αιτήματα μόλις λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα των θυρών του».
"Ο φιλάνθρωπος Σόρος θέλει να δημιουργήσει κέντρα αλληλεγγύης σε εθνικό επίπεδο. Ελπίζουμε να μην είναι σαν αυτά της Γεωργίας ή της Λευκορωσίας", επισημαίνει η εφημερίδα.
Έχει παράσχει στήριξη για το πετρέλαιο θέρμανσης σε περίπου 190 ιδρύματα συμπεριλαμβανομένων ορφανοτροφείων, παιδικών σταθμών, σχολείων και γηροκομείων, σε όλη την Ελλάδα, τονίζει η βρετανική εφημερίδα και επισημαίνει πως «η βοήθεια του δεν είναι χωρίς αμφισβήτηση. Τα κίνητρα του επενδυτή προκαλούν υποψίες, με αρκετούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να απαντούν αρνητικά στις δωρεές πετρελαίου που κάνει, με αποτέλεσμα την σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Μπουτάρη».
«Ο καθένας ξέρει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει το χρέος του» λέει ο Σόρος. «Εάν ο επίσημος τομέας μπορούσε να παραιτηθεί από την επιστροφή, το ιδιωτικό κεφάλαιο θα επιστρέψει και η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα» δήλωσε ο επενδυτής σύμφωνα με τον Guardian.
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: