Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πάλι στην…«μητέρα πατρίδα» τους οι τουρκόψυχοι της Ξάνθης!

itb-bozdag     Πολυμελής αποστολή της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» πραγματοποίησε συναντήσεις στην Άγκυρα, με αφορμή τις διακοπές των Χριστουγέννων…
Για μια ακόμη φορά λοιπόν στην Τουρκία τα καλόπαιδα της παράνομης ΤΕΞ (δηλαδή της αυτοφερόμενης ως «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης»), ενός από τους πλέον σεσημασμένους τουρκόψυχους φορείς που δρουν στην ελληνική Θράκη. Θα είχαν φαίνεται καιρό να…πάρουν τη δόση τους, οπότε προ ολίγων ημερών μια ομάδα 41 ατόμων (που την αποτελούσαν το Δ.Σ. και μέλη της νεολαίας και του τμήματος γυναικών), εκμεταλλευόμενη τις διακοπές των Χριστουγέννων, πήγε στην Άγκυρα (από τις 24 ως τις 28 Δεκεμβρίου), όπου πραγματοποίησε διάφορες επισκέψεις.
Αρχικά οι «συμπατριώτες» μας είδαν (στις 26/12) τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ (1η φωτογραφία), μετά τον αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΡ (και βουλευτή Κωνσταντινούπολης)Μουσταφά Σεντόπ, εν συνεχεία τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών ΚοινοτήτωνΚεμάλ Γιουρτνάτς, για να συμφάγουν ακολούθως με τον (κοντοχωριανό τους εξάλλου, μια που κατάγεται από χωριό της Κομοτηνής) Υπουργό Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία, την ώρα που του επιδίδεται αναμνηστική πλακέτα με το σήμα της ΤΕΞ) . Η επιτροπή επισκέφτηκε επίσης τα κεντρικά γραφεία του «Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας» και συναντήθηκε με τον 9139277f75f0cb04c93c4cbca610d35bπρόεδρο Μουσταφά Ντεστιτζί. Στις επισκέψεις αυτές την επιτροπή συνόδευε ο βουλευτής Προύσσας του κόμματος ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου.
Όσο για την επόμενη μέρα της επίσκεψης, αυτή περιλάμβανε (φυσικά) προσκύνημα στο μαυσωλείο του γνωστού αρχιφασίστα σφαγέα των προγόνων μας, βόλτες στην Άγκυρα, γεύμα που παρέθεσε ο δήμαρχος του Κετσίορεν-Άγκυρας Μουσταφά Ακ, αλλά και επίσκεψη στον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνοδεία του δικηγόρου Αϊντίν Οζτζάν, πρώην προέδρου του παραρτήματος Σμύρνης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (3η φωτογραφία).

Και βεβαίως δεν έλειψαν και οι γνωστές δηλώσεις, καθώς – όπως μας ενημερώνει το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (3/1/2014), σε μετάφραση του ιστολογίου tourkikanea.gr – στο περιθώριο αυτής της τελευταίας επίσκεψης «ο πρόεδρος της ΤΕΞ δικηγόρος Αχμέτ Κουρτ τόνισε πως στην Δυτική Θράκη οι Τούρκοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, με πρώτο το εκπαιδευτικό, και δήλωσε τα εξής: ¨Τα σχετικά με τα βακούφια θέματα στην Δυτική Θράκη ακόμη συνεχίζονται. Δεν μας αναγνωρίζεται το δικαίωμα να εκλέγουμε τον μουφτή μας. Έτσι οι ελευθερίες μας από θρησκευτική σκοπιά περιορίζονται. Επίσης παρά τις αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ. δεν αναγνωρίζεται ακόμη επίσημα η Τουρκική Ένωση Ξάνθης¨».
Από την πλευρά του ο Αϊντίν Οζτζάν «αναφέρθηκε στα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Δυτικοθρακιώτες 7φοιτητές που σπουδάζουν στην Τουρκία, με πρώτο τα δίδακτρα στα πανεπιστήμια όπως και θέματα σχετικά με την διαμονή, τις άδειες εργασίας και την ασφάλιση τους, και πρόσθεσε πως ως σύλλογος εργάζονται για την επίλυση αυτών των θεμάτων».
Όσο για τον πρόεδρο του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αυτός «εξέφρασε την χαρά του που δέχτηκε Δυτικοθρακιώτες καλεσμένους, υπενθύμισε πως το 2011 επισκέφτηκε τη Δυτική Θράκη και την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ανέφερε πως ξέρουν τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και υποσχέθηκε πως ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πράξουν αυτό που τους αναλογεί».
Είδατε λοιπόν με πόσο δημιουργικό τρόπο και σε ποιο πνεύμα αγάπης και συναδέλφωσης πέρασαν τις εόρτιες ημέρες των χριστιανών συντοπιτών τους οι καλοί μας φίλοι από το ξανθιώτικο χαφιεδομάγαζο! Και η λυπητερή της εκδρομής; Ε, μα φυσικά στον (εν Κομοτηνή) εργοδότη! Τα αυτονόητα δηλαδή να λέμε πάλι;


www.proxeneio-stop.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: