Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Υποστολή ελληνικής σημαίας και έπαρση…τουρκικής σε σχολεία της Καβάλας: Απίστευτο και όμως αληθινό!

Η αλήθεια είναι ότι όταν μας το ανέφεραν δεν το πιστεύαμε…ωστόσο πλέον είναι επιβεβαιωμένο:

Μέσα σε διάστημα μόλις 4 ημερών (από την περασμένη Πέμπτη) σημειώθηκαν 2 περιστατικά στα οποία άγνωστοι εισήλθαν σε σχολικές μονάδες της Καβάλας, κατέβασαν την ελληνική σημαία, την έκαψαν και έβαλαν στην θέση της…την σημαία της Τουρκίας!


Η πρώτη καταγγελία είχε γίνει από τον Καβαλιώτη φωτογράφο Γιάννη Καπάιο, ο οποίος στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανέφερε (με σχετική ανάρτησή του το περασμένο Σάββατο τα εξής): Περίμενα μία μέρα να δώ αν θα υπάρξει από κάπου ενημέρωση , αλλά αυτή δυστυχώς δεν υπήρξε… Σας ενημερώνω λοιπόν ότι άγνωστοι το βράδυ της Πέμπτης κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό της στο 5ο γυμνάσιο Καβάλας , την έκαψαν και ανέβασαν στην θέση της την τουρκική !!! Τα συμπεράσματα δικά σας ! Απ’οτι με ενημέρωσε ο γιός μου άγνωστοι πήδηξαν απο τα κάγκελα της αυλής στραβώνοντας τα κιόλας και έκαψαν την ελληνική σημαία μπροστά στην πόρτα του σχολείου … και μετά ανεβάσαν την τουρκική , την οποία τα παιδιά δεν πρόλαβαν να δούν καθώς κατέβηκε αμέσως…

Στην αρχή δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε, ωστόσο το πρωί της Δευτέρας ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας Μάκης Κοσκερίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STUDIO 7, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε το προαναφερθέν περιστατικό, σημειώνοντας ότι οι δράστες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί. Μέσα από την ίδια ραδιοφωνική συχνότητα, όμως, έγινε γνωστό ότι ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο!

Για το ποιος μπορεί να είναι υπεύθυνος για αυτά τα συμβάντα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις και εικασίες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απαιτείται ψυχραιμία διότι τέτοιες ενέργειες έχουν σαν μοναδικό σκοπό την δημιουργία έντασης με συγκεκριμένο σκοπό. Άλλωστε και στο παρελθόν η συνοικία της Παναγίας έχει γίνει στόχος παρόμοιων ενεργειών (όπως η καρφωμένη κεφαλή χοίρου στην πόρτα του παλιού τεμένους Χαλίλ Μπέη-γνωστό και ως Παλιά Μουσική)..


KavalaPress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: